Apple Watch 算唔算救咗我一命

864 回覆
5163 Like 48 Dislike
24hr用 ->apple
運動用-> garmin
nike果個淨係帶同殼喳
我都估唔到有
做開運動同有玩機動遊戲都唔覺得跳得快
我係踢波整親做手術前醫生同我講檢查到心臟有問題我先發現
做完骨科手術就轉介去內科排期做消融術
Nike 版除左錶帶仲多左nike錶面 其他都一樣
多謝你呀apple
樓豬如果係打手嘅話

佢好成功
有買唔係要5舊幾水換新咩
係呀冇做開
再補充一下 消融都會有失誤 可能會射歪

我做完手術醫生發現背脊有兩個傷口,好似殭屍咬咁,我屋企人話個傷口好深,去左幾次醫院,兩個月左右先埋口。

我自己就見唔到個傷口,不過完全feel唔到,應該傷得好嚴重,係開始埋口先感覺到痕,而家有兩粒疤係背脊
算好彩
咩inappropriate 唔知乜7
個時個醫生咁同我講
我都試過2百幾up跳左半日先入急症
巴打我都有呢個問題
由細都大都有
有時好快好返 有時持續幾個鐘
有一次頂唔順,搭的士去急症,去到門口又正常返,搞到冇睇
唔等病發去睇醫生又話你一切正常

大約小五/小六嗰年心口痛到暈咗 開頭喺feel到心跳跳到就黎跳出嗰心口咁 之後開始心口痛 最後耳鳴頭暈睇唔到野(眼前喺黑色)之後就暈咗

屋企人飛的同我去醫院 途中醒返 去到醫院又無哂事 結果次緊急等咗幾嗰鐘 但嗰醫生好好人有收我入院

最後check唔到心臟咩事 但我住院其中一晚又feel到佢好快好快 但細嗰 唔敢㩒平安鐘叫姑娘 好後悔

但住院期間反而check到我有第種病 到宜家都仲要keep住睇

利申:出世時心臟有事同心律不整 睇到小學 醫生話好返無再睇 宜家間唔中心跳都會好快 亦都因為心口痛再暈過2次 唔知點算
樓主有Wolff Parkinson White
樓主有Wolff Parkinson White

過來人 試過有wolf Parkinson white
跳到近一分鐘三百下
做過手術依家斷哂尾😇
收左apple幾錢?
聽你咁講想買返隻

同樣廿幾
而且成日覺得自己心跳快左
garmin 邊隻?
而家用緊forrunner 225,但係要你set去心跳果位先會check,無apple果d自己check
我決定要買翻兩隻比阿爸阿媽
多謝樓主
祝你身體健康啦
聽日即刻買俾兩老戴
佢地年紀都開始大了
用左年幾冇咩特別用途,都係用黎睇下時間
係最近返工忙唔用得電話就用黎覆下msg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞