Apple Watch 算唔算救咗我一命

864 回覆
5163 Like 48 Dislike
想學呼吸法可以google vagal maneuver

公院做4皮幾姐
感謝 睇左wiki how 學野
有人話小米手帶都可以check到
不過有朋友投訴過冇用極唔準
尤其睡眠質素

利申冇用過 唔係apple打手
洗q私家咩 個手術個幾鐘搞掂啦
想學呼吸法可以google vagal maneuver
感謝 睇左wiki how 學野

睇acls
唔關亂同瘦事囉 不過瘦係成個人健康d姐
其實200係唔會死 試過160-200左十個鐘
廢事去打針 係屋企坐下算數
當然冇人叫你病發仲去做運動咁on9

所以如果知自己病情唔重
問下醫生睇下係咪真係咁危險
唔係的話 唔好call白車 留番比真正危險o既人啦

同埋1 check完心跳
睇到你個wave係心律不正就幫你吉針架啦
至少我去大埔那打素同qe係咁
的士同白車 時間差唔多架咋

利申 前十年svt病患
廢事冇啦啦病發阻住生活先做手術 唔關驚死事
我大多數都係平時坐底休息嗰時有依種情況 有時訓底都會
可能餐餐都係外面食 肥行嘢都食得多
其實200係唔會死 試過160-200左十個鐘
廢事去打針 係屋企坐下算數
當然冇人叫你病發仲去做運動咁on9

所以如果知自己病情唔重
問下醫生睇下係咪真係咁危險
唔係的話 唔好call白車 留番比真正危險o既人啦

同埋1 check完心跳
睇到你個wave係心律不正就幫你吉針架啦
至少我去大埔那打素同qe係咁
的士同白車 時間差唔多架咋

利申 前十年svt病患
廢事冇啦啦病發阻住生活先做手術 唔關驚死事

等你死左你就唔會咁講
你都on99
有冇人睇個post睇到個心唔舒服
Ching 我都係咁 以前醫院開左隻藥比我
好似每一下都跳得好大力咁
中學開始有事
最多DSE個幾日 大學exam幾日驚有事咪食重小小藥
出黎做野 自己儲夠錢咪去公立醫院排
5,6萬
好似感受緊個心點跳咁
正常人心跳去到咁高一定feel到,feel唔到嘅話帶apple watch可能真係救到命。
其實我有講 問問醫生意見
個時醫生係直接同我講 我唔會有生命危險
手術都冇咩需要做 我先唔call白車
啲人可能以為無乜事又唔覺得自己心跳去到200咁高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞