「法律撚」其實想同大家講,通姦同分身家係無任何關係

383 回覆
757 Like 11 Dislike
始終呢d諮詢錢都真係要俾律師同會計師賺 ......佢地先熟咩商業決定係蝕得合情合理 係個官會接納你係真誠地想搞好盤生意 而唔係真誠地想蝕晒d錢
adjourn幾次就和解到架啦
都冇財產起果兩邊 咁仲駛唔駛驚佢?

當佢起果邊勝晒訴
可唔可以欏住果邊張勝訴狀詞再黎香港民事入稟追討我在香港的財產?
用通姦索取精神賠償ok?
其實我無讀過書,巴打你不如教下我地呢班乜Q都唔識既連登仔LA

講真consideration呢個字我都唔知點解,仲要係英文,我鬼識咩~
呢度有條LINK 講consideration,不如解釋下俾我地聽LA
https://www.nolo.com/legal-encyclopedia/consideration-every-contract-needs-33361.html
美帝好似有本事鎖你全球資產 (呢個9up 未經證實)
美國國稅局真係得
講緊matrimonial law
如果層樓未供完 又要分身家 到時咪訓街
民事記得一樣可以
但可能要上到聯邦層面
巴打好波
各位師兄識做啦?

枱面話交租 可以枱底其實係家用
水電自己吹個理由話老爺奶奶代交埋
分分鐘你老婆仲開心d 心諗有個咁好人既老爺奶奶

穩陣計最好釐印都打埋?

戴帽唔緊要 唔好戴到輸埋半間屋
關島香港承認㗎
講咁多理論其實無咩用

對方(男女都係)如果玩野, 現實你都唔易應付

有時比D錢買個方便平安仲好
係咩, 而家又認啦?

我記得有一個太平洋島國好似唔承認
法官就話唔好浪費法院資源啫, 但係律師好想你繼續浪費架嘛
仲有地方係唔認嘅
自己諗諗
想問大陸新婚姻法
樓主話
大陸分前資產 係唔關老婆事
就算離婚 都分唔到

咁如果 婚前只係比首期 未供斷
婚後仲供緊 咁仲分唔分到?
又唔番工又唔做家務 咁佢可以有咩貢獻呢我想問下? 佢既貢獻係做飛機杯?
打家事個班, 通常都無咁衰既
唔識法律唔好教錯人
咁耐都冇高手出黎恥笑我
我估信托持有呢招應該work既
但都只能解決樓呢一部份

其它財產都係要諗辨法
希望更加多高手出黎集思廣益
大陸?
巴打我諗你入得黎都係想幫其它巴打保障返自己權益
我完全唔明點解咁都要講d唔講d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞