「法律撚」其實想同大家講,通姦同分身家係無任何關係

383 回覆
757 Like 11 Dislike
咁有冇計
有兩年時間
臭雞出軌🙏
由離婚開始先做就太遲啦,除非你地平時財政完全獨立對方根本唔知你有咩戶口資產。

屎橋有得諗既,移民等佢搵唔到人唔知有無用
人去英國,香港家事法庭連人都搵唔到判決都執行唔到,不過你的錢就要即刻離開香港,收埋係世界各地既地方以免俾人搵到一獲熟。

你既然有得分產,不如問律師,有時可能分家產先係「最便宜」既方法,只係啖氣唔順咁解。同埋如果你地結婚年期唔耐,可能分到既都唔會多。

sorry for the shit thing you have been brother.
介唔介意tg傾
離婚發現丈夫「偷藏12枚比特幣」,前妻崩潰!
https://lih.kg/3395045
我同老公結婚後移民買左層樓,買樓筆錢係由佢父親贈予,我老公都加左我個名,但短短兩年入面我地好不幸地決定離婚(性格/生活上不合),我有無資格分層樓嘅一半?

有仔女你可以keep 住個權利,無仔佢分分鐘可以問返你拎。BTW,你同你老公最少15年都發唔到圍,唔知點解你會幻想佢將來一定好過你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞