浸大語文中心抗議事件 兩名學生暫時停學

692 回覆
65 Like 633 Dislike
咩行業?
我咪話冇衝突 模糊乜鳩
有時真係好難同CC台既人溝通
屌你老母
屌你BU人自己做野啦 叫埋其他u吹雞
依家唔做野同助長大學高層打壓學生冇分別
我一路都講緊,支持校方要求學生學好國語的措施
我係中環返工我d同事都講唔正既粵語 學乜撚野普通話
同DQ議員一樣
你講粗口 唔比其他懲罰 直接無得做議員
你屌人八婆 無其他懲罰 直接書都無得讀
你一反抗 就借機剝奪你一切權利
屌你班仆街人地啲選票同DSE成績係流架?
你有咩資格剝奪人所有權利

BU學生 你地今次唔支持兩子
遲早燒到你地
唔洗廢話,學普通話+英文就一定對做嘢有幫助
咁粵語呢?
繼續無限放大學生向老師講粗口
屌你BU人自己做野啦 叫埋其他u吹雞
依家唔做野同助長大學高層打壓學生冇分別

一定要搞學運,根本校方已經濫用權力,佢已經站不住腳
點解香港高等教育會低質咁多?就係多得呢啲將大學當做職業訓練所,將大學生訓練成奴才嘅教畜
對住唔合理對待仲要做狗?
五毛優美開始,如果你覺得學外語係咁重要的話,英文一定好好啦,why dont you debate with me in english? Just show us how educated you are.
係咪事實,你自己去中環見下好工咪知
一句粗口
中學都係記過姐
加埋你囉

此post五毛如下:

優美開始 #53223

Epiphany #85163 (改名前為:RedBaron)

D_Wade 57705

群龍共舞 #51129

請各位勿回五毛言論!
一句粗口
中學都係記過姐
人地覺得普通話主流 生活第2個次元
罪名:講粗口?
唔係淨係講粗口wo
佢地係兇尻人wo
淨係屌人八婆都夠啦
黑警成日兇鳩人,又唔見黑警停職?
警察有執法權,你有冇?

執法權等於可以兇鳩人,咁之前七驚案應該無罪釋放
廣泛應用程度咪做統計,
計下全港工作入面有幾多語言需要使用,
如果計完普通話高過粵語,大家無語可說。
如果粵語高過普通話,唔該叫番NDS、外國學生考左粵語先。
齋用廣東話溝通的工,幾乎無一例外係低級非技術性的職位,你叫人學粵語

哈哈哈哈哈哈哈哈
齋用普通話溝通的工,幾乎無一例外係低級非技術性的職位,你叫人學普通話

哈哈哈哈哈哈哈哈
係咪事實,你自己去中環見下好工咪知

Just speak english and probably he will just be silent then.
香港人講粵語 支那人講支那語 我相信全世界有共識 係咪事實? 你有錢黎香港見下世面咪知
支港人既階級觀念真係好重
只要係學生對老師作出少許不敬
已經可以蓋過其他所有野
針對住呢個無聊問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞