浸大語文中心抗議事件 兩名學生暫時停學

692 回覆
65 Like 633 Dislike
臭閪支那偷香港人政治權力幾時仆街
爭取唔學普通話,本身就一定不可能。拉到去自由,你唔好讀囉。我唔想讀英文,唔通我又咁爭取咩
咁唔代表佢地冇錯喎
我就睇哂咁多條片
我亦都知佢地用左好多方法爭取都唔得
咁點?就可以將你所謂「行動」合理化
同埋你認為咁做就會成功?
仲有,我冇睇過咩報紙,純粹睇哂啲片同資料作客觀評論
你話唔見和平爭取有人支持?咁點解你咁樣行動就好多人支持?根本係唔識點樣爭取學生支持
而家得出黎係比班中年人,廢老睇得出你班學生係幾野蠻,淨係識講粗口,冇禮貌。同比人停學
佢地係覺得自己冇問題就唔會出黎道歉啦
大學生應該識諗咩可以做咩唔可以做
你繼續覺得咁樣方式抗爭冇問題,結果係點你自己會承受番姐。
工萬黑警幾時停職呀
冇人應到?
中學生?
立法會議員殺無赦=無事
大學生講粗口= 口誅筆伐
侮辱教師就要承擔後果 同你所講浸大有幾仆街兩件事係冇衝突
最起碼個學生依家都識為表達方式認錯道歉
你班on9都唔知仲係度嘈乜
冇需要學日文德文,因為可以用英文。

但當出現廣東話及國語,好自然就一定講國語。呢一點係香港的鬼佬都有呢個共識,係港獨份子冇。
爆粗 不尊重老師 都唔夠停學?
我諗淨係得你地會覺得冇問題
?平行時空?
臭閪支那賤種, 班死差佬幾時停薪停職呀
你未見過寫字樓正係講英文及國語
黑警未停職唔改變我覺得佢應該停職嘅立場喎
唔係討論就走啦港獨狗
香港警察:屌你老母 冇事
浸大學生:唔撚應 停學

我屌你老母仆街浸大奶共狗
香港中環大把呢D寫字樓啦
個個都轉移視線話學生要尊師重道有禮貌點點點

總之後生仔就要係聖人

班老屎忽就有權有勢有人保就咩事都冇

冇需要學日文德文,因為可以用英文。

但當出現廣東話及國語,好自然就一定講國語。呢一點係香港的鬼佬都有呢個共識,係港獨份子冇。

你係咪假膠黎
都係果句
粵語+英文多?
定係普通話+英文多?
大佬呀你大學生黎價
唔好講你間bu 已經唔勁
禮貌都一定要有啦
基本尊重
唔理你有幾大仇口
你根本係校園入面就要知道你要尊重自己尊重人
唔係你同出面街市鬧交講粗口有咩分別?
上面留言話講粗口都唔比個d係小學生定地盤佬?
第一,梗係唔比,校規有寫明
第二,你認為講完粗口有比唔講帶來更大效果?
第三,佢地唔只講粗口,仲兇職員。 (可能你會話,下咁撚樣都叫兇?)請你地切身處地,諗下你係比人屌個個,你會點。
唔只bu,你係美國求其搵間大學,呢d行為都唔可能接受
要推翻制度有好多方法,可能佢地用左好多方法,但唔代表你地用呢種踩線,不尊重ge行為係冇問題,係正確。
我係美國見到呢單野只係覺得方法錯哂,同埋心諗香港大學生水平原來咁撚差。
利伸:完全覺得個乜柒普通話考試on9 ,但覺得果班學生仲on9

你老母仲on9 班學生爭取咗幾耐,用過幾多方法,你乜柒都唔知。校方一直拖鳩你,玩鳩你,之後你用行動反抗,俾報紙佬模糊焦點,你就係到講風涼話。

你老母乜柒野都唔知,係到話就算用咗好多方法唔得都唔可以咁做,唔見學生一開始和平爭取嗰陣黎支持? 依家俾報紙佬講兩句以為好知成件事又識黎踩一腳? 無腦咪撚係到打咁撚多廢話 難得去到美國就收吓皮,珍惜吓你啲自由
爭取唔學普通話,本身就一定不可能。拉到去自由,你唔好讀囉。我唔想讀英文,唔通我又咁爭取咩

依家講緊強制畢業要求 你個腦細啲定你個龜頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞