浸大語文中心抗議事件 兩名學生暫時停學

692 回覆
65 Like 633 Dislike
岩 屌 先係道理
其實句野邊到有侮辱老師
屌你老母死全家就話侮辱姐
老師佢講粗口呀!
屌那媽,成間學校啲學生夠爆粗啦
夠薑停晒所有學成學丫

屌佢老母閪
黨報出哂聲要做大佢
五毛覆得超密
「老師」??
教職員 嚟咋
打工仔嚟㗎咋
使人對佢咁好呀
我地有畀錢㗎
佢地份糧包畀客屌㗎
假假地我地喺佢地客米飯班主咋
呢間學店憑乜鳩野扮大支嘢呀
喂做乜事冇人應機呀?
唔係好把炮嫁咩?
洗唔洗highlight重點畀你睇?
黑警兇鳩人應該要停職,學生兇鳩人亦應該受處分
應啦連登仔
睇下雙重標準嘅係邊面
校長、老師義教?
資助就唔可以係客?咁公營服務好多都無得投訴啦
咁黑警講粗口有冇問題
5毛眼中普通話先係國際語言 英文無用架
老師幾時變左高高在上?
大佬你收錢打工架,你唔收錢義教,我就唔會屌,
收完錢又唔比得人屌,咁你咪好好做?
英文 普通話都要考,根本冇衝突。

普通話係香港的重要性,不亞於英文。要你學普通話根本冇唔啱。

幾多人出嚟做嘢,都要俾多一千蚊去考普通話水平測試。
浸大要普通話合格先畢到業係on9
但班友都讀到大學 咁做其實都好無腦
既然係學生會會長
搞個活動大家一齊唔去上普通話唔去考試
全校一齊唔好畢業
咁多人畢唔到業浸大都死啦
走上去大大聲聲咁嗌 話事個個真係會因為咁出黎見你咩
浸大 On 撚柒鳩
咁點解中國、外國學生唔使考番粵語?
一係就要求所有學生,不論國籍,全部需要考三語。
上面優美乜乜一直話學生唔公開道歉,好,我po埋link俾佢

唔係話唔準罰,而係班五毛一直放大一個撚字,個撚字真係嚴重到要先停學再審訊??
我何嘗唔係見到一大班,稱呼中國為支那的港獨狗。不過我唔會block你哋咁懦弱
仲衰撚過中學
錢大康我屌柒你老母爛臭閪,屌撚爆你祖宗十八代,有本事就拉鳩我
講粗口不嬲唔係大問題,係唔適當嘅場合做唔適當嘅嘢就係問題。正如平時踢拖出街梗係冇問題,但去fine dining 踢拖就一定比人趕。唔通你又屌間餐廳歧視你?

不過你班公屋窮撚應該成世都未出入過呢d地方,唔明都好正常
投訴原來係咁投訴
五毛全面進場
港獨份子全面顛倒黑白,鼓吹暴力鼓吹反國語

咁你解釋到點解香港學生要普通話做畢業要求,反之大陸學生唔撚洗讀廣東話course 啊,邊個係主邊個係客識唔識分啊

你又知唔知浸會依單野拖咗幾耐啊,你想和平理性咁傾佢地就拖鳩你,依家用行動表示訴求就不斷放大粗口,死5毛,依家叫你仆街含家產啊!

想矇糊焦點,你老母俾狗屌就有份
收擋啦你
我有話一定所有year 2 或以上走唔到咩?
year 2 以上入面走得到咪走囉
我係講走唔到嗰批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞