浸大語文中心抗議事件 兩名學生暫時停學

692 回覆
65 Like 633 Dislike
要上書啟奏皇上先得呀
原來而家法院係用普通話多過廣東話
d五毛個腦真係裝屎原來
五毛唔好覆啦 講左幾多次佢地係想擾亂版面 等你地追唔到POST無得討論
你講個活動唔係唔好
但冇呢件事根本冇乜人會覺得眉在迫切

學生會會長上去示威方式係柒咗

不過可以起到作用make 到noise

反正佢都喺報章承認過咗火

雖然冇政治潔癖嘅正常人都覺得冇問

不過只係純安撫班感性道德撚

想搏佢地認同嘅啫

依家就睇埋我地BU 點團結

依家係正式嘅白色恐怖
國語唔係外語,搞清楚啦先港獨狗
你今日先知香港有選擇性執法 呢樣野?
大家記住五毛心法:不是為討論,只為挑動情緒,離題屌佢。

不要quote,不要回,自己傾,由佢單機

一早block撚晒班垃圾賣港賊啦
BU學生係有骨氣既就立刻大聲屌柒佢地老面
夠薑就DQ曬所有學生
人必自侮然後人侮之,講句八婆都有問題?
語文中心 同教public speaking 都係畜生嚟
你係咪冇去港島返過工。
支持BU學生組織罷課
如果老師係做左八婆的行為,點解唔可以叫佢做八婆,唔合理喎? 令到人叫佢八婆係老師本人導致,唔係學生導致喎
齋用普通話溝通的工,幾乎無一例外係低級非技術性的職位,你叫人學普通話

哈哈哈哈哈哈哈哈
賣港非正義,用蝗語即錯誤。
高階中階工作崗位,就一定係普通話+英文。

除非你諗住畢業去做咩飲食跟車地盤囉
傻鳩支那五毛與狗不准入連登啦
睇FACEBOOK, 2分鐘Block左廿件撚樣, 大部份仲要生左小朋友, 香港下一代唔知點算。
學生係有錯, 無可否認, 亦唔係話道左歉就要接受, 但洗唔洗判咁重?

仲有係大陸被恐嚇個位點解都可以被停學???

屌那星好撚火滾!!!
即係一定要學好國語,有咩問題?又講不平等種族歧視呢D港獨狗言論?
原來香港醫療同司法系統已經轉左普通話,唔好意思
成班用抗爭廢除普通話教學 合理化哂所有道德觀錯哂ge罰
跟住有人唔認同=奶共/番美國啦/冇撚都唔知
講真出面d大學 唔好話停學 分分鐘踢撚左你真係唔洗問點解
根本有睇片就知 班學生由係出面到入到去 都係好冇禮貌。
用個腦撚下啦大學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞