浸大語文中心抗議事件 兩名學生暫時停學

692 回覆
65 Like 633 Dislike
大學個班學咩人叫自己做老師
呃飯食既教畜講到自己撚咁高尚
點解其他客人可以做AB就得到件貨,
香港人要做ABC?
而家BU叫你學普通話,唔要你學英文?
廢中廢老五毛point:哦!你講粗口!壞學生!

唔知我仲以為佢地屌鳩柒班staff祖宗十八代
“一定”?
你而家用緊繁體字
你唔用簡體字你就一定係港獨!
無衝突你唔撚加埋西班牙語為畢業標準 仲合理呀 傻鳩
侮辱教師上埋新聞 唔好講浸大啦 任何一間大學都會停你課啦
唔係諗住拎住個學生光環就乜事都冇呀?
錢大康只係一隻聽命中央嘅死太監
玩鳩學生就大條道理
比人屌就講輩分講尊重
咁點解內地生唔使考粵語?外國學生唔使考粵語?
唔俾你屌就高高在上?老師同學生的關係,係文質彬彬,係斯文人。
成間學校啲職員都叫傅穎
侮辱教師上埋新聞 唔好講浸大啦 任何一間大學都會停你課啦
唔係諗住拎住個學生光環就乜事都冇呀?

你老母局鳩學生強制讀啲無廣泛應用程度既語言,侮辱學生智慧,洗唔洗停鳩埋成間學校啊
你話唔到事,搵個話到事既出黎啦
大佬呀你大學生黎價
唔好講你間bu 已經唔勁
禮貌都一定要有啦
基本尊重
唔理你有幾大仇口
你根本係校園入面就要知道你要尊重自己尊重人
唔係你同出面街市鬧交講粗口有咩分別?
上面留言話講粗口都唔比個d係小學生定地盤佬?
第一,梗係唔比,校規有寫明
第二,你認為講完粗口有比唔講帶來更大效果?
第三,佢地唔只講粗口,仲兇職員。 (可能你會話,下咁撚樣都叫兇?)請你地切身處地,諗下你係比人屌個個,你會點。
唔只bu,你係美國求其搵間大學,呢d行為都唔可能接受
要推翻制度有好多方法,可能佢地用左好多方法,但唔代表你地用呢種踩線,不尊重ge行為係冇問題,係正確。
我係美國見到呢單野只係覺得方法錯哂,同埋心諗香港大學生水平原來咁撚差。
利伸:完全覺得個乜柒普通話考試on9 ,但覺得果班學生仲on9
一齊打冷震
老師有咩特別?咪又係人一個
成日話屌錯人
佢係department head呀,管理普通話老師架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞