[Switch/3DS機主討論區]|Happy New Year|(70)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
💀

不安
咁多傳聞都未正式公佈,打得J多小心眼朦

不過想講下SWITCH再遲少少應該會有多D第三方遊戲,
因為今年年尾商戰算係成功,
而且同當年3DS一樣,有三隻大作銷量過百萬,

SWITCH(17年3-12月):SPLATOON 2,MARIO ODYSSEY,MK8D,日本銷量300萬
3DS(11年2-12月):MARIO 3D WORLD,MK7,MH3G,日本銷量400萬

不過SWITCH比起3DS,銷量曲線仲係差少少,
而且第三方並唔係好似3DS咁咁投入,
當年12年1月至3月期間,3DS第三方遊戲多得驚人,
但SWITCH就真係差好遠

加上由渣數人係去說服第三方,
威力一定會比前社長岩田聰差好多

SWITCH吸引第三方o既賣點就變左得開發容易呢個優勢,
即係用個熱門開發引擎做主力平台(PS4,XB1,PC)
順便開發埋SWITCH版,
因為比起3DS,SWITCH移植唔駛咁麻煩,直接PORT就得

如果我估今年老任出到D咩,
可能連魔女3都出唔到,
火紋同銀河戰士PRIME4就有D機會,

最大機會係由WiiU PORT隻零同XBX過黎
6月前都出唔到魔女3就真係食得屎
宜家連卡比個日期都未知

拒絕任何冷飯
製品版都未出 洗唔洗一口咬定手機驚呢否
不過老任一向o既風格係,
佢地D GAME差唔多開發完先至公佈,
一公佈後就幾個月後發售

佢唔似PS系果D GAME咁,
有D大TITLE,例如某RPG大作第7集,
公佈到依家都無消息
開發唔洗時間?而且魔女呢類3a作品
雖然有傳聞會年內出
但無論外國forum大部分人都expect 19年出係合理時間
唔明點解6月前出唔到就食得屎

仲有卡比咪講左18 spring

其實direct都仲有一個星期左右姐
點解唔睇埋先去批死佢18年無game呢
想問上年呢個時候除左zelda仲有咩驚公佈
咁最後上年結果又點呢?
老任而家個策略就係唔畫餅,速戰速決
唔好 FF 啦
因為已經無大game咁都仲唔食屎?
卡比確實日期啊,陣係講Spring有spring用咩
日本邏輯6月30都係 Spring
四月有日廠版Minecraft,都算得上大作,希望大家心平氣和
其實好多人o係2011年中都話3DS食得屎
2月頭zelda中文版夠玩到2019年啦
11號會講gta的
一部出左1年都冇既機
你要求佢個個月有大GAME
屈DEE收聲啦
我又講錯咩,痴撚線
又無釣魚都要比你屌
戇撚柒鳩
如果話direct都無料到就話姐
Direct又未播,咁快知無大game?
我信爆料打下飛機有Gta5都要屌我
任豚無性
聽講試過gta5放落去switch度run過run得到
但就唔知會唔會銷售
睇下r星點諗啦,佢肯出就好良心好抵讚
不過要睇佢地願唔願意呢邊無錢賺由賺錢果邊幫補返條數喇
唔係都唔洗減價10000yen啦
如果真係有GTAV實有人話2018年仲GTAV

美國2017年11月銷量
13. Grand Theft Auto V

英國2017年Week 52 銷量
5. GRAND THEFT AUTO V
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞