立法會表決通過修改《議事規則》決議案

462 回覆
45 Like 421 Dislike
我爱祖国,中国伟大!
泛民除咗三分一否決權仲有乜嘢淨?

個否決權要黎都罷 政制改革先有用

又冇分組點票否決權,宜家立法會真係變人大

廿三條好似唔駛分組點票,要分組點票嘅野好撚少啦

咪臭係
根本無分別
由雨革完左果刻開始已經冇野可以做
最有把握既機會都已經錯失左
搏下第度既居留權都好過係香港比人當狗咁撚

泛民唯一用途拉布都冇埋,真係唔知立法會有乜用

泛民共業 怨得誰
你们这些连登和高登的垃圾废青,颤抖吧!立马立法二十三条,全部都拉进监狱再改造,祖国万岁!

泛民共業 怨得誰

香港人咁和平,同綿羊一樣
楊岳橋係咪今晚上機渡蜜月?
你们这些连登和高登的垃圾废青,颤抖吧!立马立法二十三条,全部都拉进监狱再改造,祖国万岁!

我愛國份子黎架屌你
梁耀忠 梁頌恆 游餵精 姚松炎 羅冠聰 小麗老母 長毛
應記一功
2018補選結果已經冇意義,連拉布都冇得搞,入去叫幾聲反對再睇住惡法通過
睇得出而家d人無左當年雨革團火
飯民一直無做過野
本土而家又沉晒

我愛國份子黎架屌你

那你打什么字体?你不打爱国字体也要爪!
楊岳橋係咪今晚上機渡蜜月?

攞住關鍵一席同建制派酒池肉林
應記一功

你講得啱

泛民共業 怨得誰

香港人咁和平,同綿羊一樣

好想睇泛民精神勝利法 話我地贏左個團結返黎,市民會更加反對政府惡法d on9野
2018補選結果已經冇意義,連拉布都冇得搞,入去叫幾聲反對再睇住惡法通過

拉布一早無用啦,有用既今次已經可以拉倒佢!
應記一功

你講得啱

共業 無話邊個立大功
香港民主最黑暗一日
應記一功

你講得啱

立法后第一时间拉他们!
香港民主最黑暗一日

香港有过民主吗?一直都是国家的!
唔好話DQ泛民/本土咁嚴重
梁天琦果D直頭連參選資格都唔比
根本佢想過既話 就點都會過到
有智力既香港人一係移左民/夠晒能力移民
一係就拎外國PASSPORT再番黎扮親共拎著數

點夠中共玩?

拉布一早無用啦,有用既今次已經可以拉倒佢!

屌 拉布最有用果陣 得三個人拉,拉布無撚用 畀人鳩剪果陣 泛民就死攬,我真係笑撚死
立法會通過由建制派提出的修改《議事規則》擬議決議案,民主派提出的修訂全部被否決,主席梁君彥宣布,議題經分組點票通過擬議決議案。

民主派會議召集人莫乃光表示,今日民主派沒有輸,將來會繼續打這場仗,必定會百倍奉還。公民黨楊岳橋認為民主派輸給主席梁君彥及不公平的制度,承諾會堅守崗位,繼續監察政府。

民主黨胡志偉表示,政府特意抽起議案,形容與建制派「打龍通」,強行通過修改議事規則,擔心政府將會「快刀斬亂麻」通過基本法23條。朱凱廸表示,過去幾個月所有民主派都盡最大努力鬥爭,未來需要審視是否仍有不足之處。

泛民終將會受到歷史的懲罰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞