立法會表決通過修改《議事規則》決議案

462 回覆
45 Like 421 Dislike
最後20年機會逃生門
低端人口竟慘lu😂😂

講到你唔係低端人口咁
今時今日無感覺

以前好有 後尾無左好耐 但睇完灰多過慶
立法會表決通過建制派議員廖長江提出的修訂《議事規則》擬議決議案。

議案以分組點票形式表決,並獲地區直選和功能組別兩部分在席議員過半數通過。表決前,在席的民主派議員高叫「反對修改議事規則」的口號。

今次通過的《議事規則》決議案共有24項建議,包括降低立法會審議草案全體委員會階段的法定人數,由35人降至20人;提高以呈請書方式成立的專責委員會門檻,由原本20名議員站立支持,增加至35人。另外,修訂又通過容許立法會主席,可命令於任何時間或任何一天繼續會議。

至於民主派提出的修訂,則全部被否決。
比你jr 完咪又釋法
全部都係佢嘅人

jr 可以暫緩執行修改規則....
笑死了 香港沖都唔夠膽沖 宜家咪好 收工 明天繼續返工
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

不如話係黃毓民玩宣誓先

毓民無玩過火 無掂到人地底線
糧油玩辱華,搞到大部分香港人都唔橕佢地,又解釋唔到辱華同港獨有何關係,理據無,民氣支持又無,政府梗係肆無忌彈啦

兩者係有關係,而且仲好大關係
不過暫時未有人敢拎起呢支旗
梁君彥不得好死,死咗都要掘你個墓

佢唔算仆街, 仆街個條陷家剷叫梁耀宗
今時今日無感覺

以前好有 後尾無左好耐 但睇完灰多過慶

一點嬲嘅感覺都無
梁君彥不得好死,死咗都要掘你個墓

佢唔算仆街, 仆街個條陷家剷叫梁耀宗

你無撚野呀
不如話689同777係慈善家啦
比你jr 完咪又釋法
全部都係佢嘅人

jr 可以暫緩執行修改規則....

過咗海就係神仙,想玩司法覆核隨便玩,
不過受唔受,以及幾時受都係政府話事。
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

不如話係黃毓民玩宣誓先

糧油玩辱華,搞到大部分香港人都唔橕佢地,又解釋唔到辱華同港獨有何關係,理據無,民氣支持又無,政府梗係肆無忌彈啦

一句無成本就係笑9死人
將成個本土版塊連根拔起
Mola mola

不如話係黃毓民玩宣誓先

係呀係呀
講撚到政府唔會主動搞鳩你

好心你咪撚咁天真啦
行禮如儀左三十年既飯民
一直都俾政府蠶食緊佢地既資源同政治力量

弱智就唔好同人傾政治啦
有d唔明 點解唔使等補選後先傾修改?一個立法會係出現有被dq而空左議席下提ge議案有法律效力?

香港玩撚完
建制派班仆街
死全家

不如話係黃毓民玩宣誓先

一句無成本就係笑9死人
將成個本土版塊連根拔起

如果講句支那 本土派就連根拔起
咁就收檔啦
molamola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞