立法會表決通過修改《議事規則》決議案

462 回覆
45 Like 421 Dislike
熱狗漠財,蟲泰個位好緊要
其實要剪布點拉都冇用
仲有定20個人要流會好困難嗎?
只要泛民肯所有會玩野,一定流到!
只怕他們不做

建制派唔玩嘢,人數又多過你,吹咩?
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

其實係,你睇呢幾日大口狗黑哨黑到咁,有無規則都無分別
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

定20個,咪更加人走堂,你估建制好有紀律
呢D劇本睇到悶啦,叫口號俾人抬出去下次繼續爭取,拿拿林儲錢移民好過啦

一早就係咁,只係有班傻鳩成日係度講咩爭取,爭你老母咩有腦都知呢個係必輸既遊戲。
走唔到既一係就好似班傻鳩信既「羊主領袖」咁係度呃飯食,另外果班咪就係又無錢又無地既垃圾囉。
面係人地比,架係自己丟。乜都無就腳踏實地跟個遊戲玩,唔跟你咪乜都無咁老死囉
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

屌你20個人都流會 我係老共會唔會放過班保皇呀,屌緊閪都要扑去啦
其實建制派都輸
大局已定
而家派咩人入去都過
建制派重要性大不如前
等睇換血

其實建制某部分真係變棄子
等睇奸有奸輸
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

阿爺吹雞
等睇奸有奸輸

輸d乜?
自從雨傘失敗個一刻 香港係唔再配有民主
係低死架

雨傘失敗嗰陣已經預左香港唔會有民主
係冇諗過會越來越衰

最後一個轉捩點

根本個時係香港最齊心嘅一段日子
最有power去拎番立會個主導權
係泛民自己攪散㗎
所以香港由個一刻 已經係中國嘅一個省份

同意,好記得當時已經有巴打講"一鼓作氣,再而衰,三而竭"
仲要唔止呢樣野,當有人要衝入立法會嗰陣仲要係所謂"自己人"帶警察去捉班衝立法會既人,扯後腿
君子之爭玩左30年無乜結果仲令香港愈黎愈倒退,都唔會諗下其他方法,泛民今次無乜人理佢抵死啦
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

屌你20個人都流會 我係老共會唔會放過班保皇呀,屌緊閪都要扑去啦

好奇呀? 你要知道保皇狗根本冇人想開會,一放鬆仲易出事
梁君彥不得好死,死咗都要掘你個墓

佢唔算仆街, 仆街個條陷家剷叫梁耀宗

你無撚野呀
不如話689同777係慈善家啦

你又真係on9, 家陣擺到明就係梁耀宗條仆街攪到而家咁既局面,俾晒位人地入,唔通佢唔係最仆街咩

俾著你係大口狗呢條賤人你都承機跟住劇本咁行啦

仲有關689 777呢兩條陷家剷係慈善家咩事呀?話大口狗唔算最仆街個個都有錯咩? 你都on79
認真想問,鄭松泰做咗啲咩?點解唔做暴力抗爭?

有無熱狗答下我
最離譜係20人就可以開會 土共真係為左搞立法會真係無所不用其極
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

好奇呀? 你要知道保皇狗根本冇人想開會,一放鬆仲易出事

我地贏左喇
立法會通過由建制派提出的修改《議事規則》擬議決議案。數百名反對修改《議事規則》的市民在示威區集會,並觀看會議直播。10多名民主派議員在議案通過後到示威區,與集會的市民一起叫口號。

公民黨譚文豪呼籲市民在3月11日立法會補選時出來投票。民主黨林卓廷表示,今次只會令民主派的決心更加堅定,一定會與建制派鬥爭到底。

多名警員在場戒備。

又係補選!

講真,投票仲有咩用,邊個唔啱意見可以唔比參選,入左去又可以dq,議事規則又可以隨時修改,比你泛民補選6席全贏都改變唔到啦

連基本法都可以隨便釋法啦!

究竟泛民條底線仲要退幾多步?
其實要剪布點拉都冇用
只怕他們不做

阿爺吹雞

重要議案點都夠35啦
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

小咩學雞
👻👻👻
飯民下屆唔撚洗旨意我再投你地

遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

但始終唔會宣布取消一國兩制
因為要靠「一國兩制」依個名掠水
忠哥好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞