立法會表決通過修改《議事規則》決議案

462 回覆
45 Like 421 Dislike
其實建制派都輸
大局已定
而家派咩人入去都過
建制派重要性大不如前
等睇換血

其實建制某部分真係變棄子

又如何?
一早培訓一批新力軍做佢哋個位(例如:容海恩)
過多幾屆直頭派個完全唔會講廣東話嘅北方人來做都得。
遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

但始終唔會宣布取消一國兩制
因為要靠「一國兩制」依個名掠水

係人都知架啦
香港既下場只有玩完 我地呢一代睇住佢由97既東方之珠睇住佢死喺班賣港賊手上,我地乜都做唔到
等睇奸有奸輸

輸又點?
到時佢哋不在奇位,甚至遠走他方,對香港隔岸觀火說風涼話,吹咩?
遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

係人都知架啦

歐美國家就出黎講兩句然後繼續同支共傾大生意
其實建制派都輸
大局已定
而家派咩人入去都過
建制派重要性大不如前
等睇換血

其實建制某部分真係變棄子

共產黨咩人又唔係唔知
新愛國? x 你咩, 你係黨校出來咩?
立埋23 條...派自己人入去選啦...
要搵位
到時唔反轉猪肚攞你班建制狗出來打
我唔信囉...
所以唔洗咁唔值
班撚人遲早x 街

宗教咪咁樣來架囉,班壞人死咗一定落地獄。
你咪睇下你慘定你話仆街班人慘囉
袋埋錢落你袋,咁都唔明注定你係普通人
搞到今時今日咁 個責任就全部去晒民主派度 原來本土派就咩都無錯無責任

泛民主派人最多錢最多資源最多

俾撚左30年你搞民主
搞撚到一塌糊塗

然後走去屌鳩冒起左5年唔夠既本土派
一日都係你啦
你唔講支那呢兩個字就乜事都冇

我屌你老母呀

咁搞笑?咁你咪搞革命各有各做囉,泛民靜坐阻到你革命?

而家講緊泛民走去搞本土,雨革嗰期大把例子你睇啦
DQ事件一開始咪又係極速割席,係佢地既人再被人DQ先講DQ6咋
遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

係人都知架啦

明眼人一早知道只有利益先係正義
爭取所謂「人性光輝」,只係一班鳩叫既無能可憐蟲
諗起青政當初dq 泛民都屌埋一份佢地
咁而家搞到咁 泛民唔該自己食返個波啦
飯民下屆唔撚洗旨意我再投你地

最後咪又含撚投.....
等睇奸有奸輸

輸又點?
到時佢哋不在奇位,甚至遠走他方,對香港隔岸觀火說風涼話,吹咩?

走得到就係...
內地昨天係政治局常委
明天係階下囚

呢d只係一廂情願 未發生 而家班建制就好食好住
遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

係人都知架啦

啱呀 等天收呢句真係好無奈

無奈在知道自己冇能力去收佢皮
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

不如話係黃毓民玩宣誓先

毓民無玩過火 無掂到人地底線
糧油玩辱華,搞到大部分香港人都唔橕佢地,又解釋唔到辱華同港獨有何關係,理據無,民氣支持又無,政府梗係肆無忌彈啦

講得好
飯民下屆唔撚洗旨意我再投你地

最後咪又含撚投.....
補選近了 大量人含淚
等睇奸有奸輸

輸又點?

走得到就係...
內地昨天係政治局常委
明天係階下囚

10個有2個都算多
等睇奸有奸輸

輸又點?

走得到就係...
內地昨天係政治局常委
明天係階下囚

比共產黨收皮係最冇意思
遲D應該會推
「愛國法」
「普通話法」
「簡體字法」
「去英國化法」

咁咪終於可以同國家接軌

係人都知架啦

啱呀 等天收呢句真係好無奈

無奈在知道自己冇能力去收佢皮

睇多啲政治同歷史,再對比全球最大宗教,你就會睇到啲有趣既野
中產至窮撚一齊攬住仆街,好野
等睇奸有奸輸

輸又點?

走得到就係...
內地昨天係政治局常委
明天係階下囚

放心大把人一定走到,只要得到中共照你。
就算佢哋真係仆街,都唔會係短期嘅事,最少都有番三五七年,到時香港嘅環境係點,香港人嘅生活係點,以至佢哋下場係點,都冇乜人會在乎。
何志平十幾年前做局長,最近因國外貪污而畀人捉,班港豬最多都係恥笑佢一陣,但之後呢?有冇改變香港嘅生活呢?
沒有,從來都沒有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞