立法會表決通過修改《議事規則》決議案

462 回覆
45 Like 421 Dislike
被趕的11名議員連同議員助理到議廳外示威,高叫「守護立法會,不要人大化」口號,同時立法會內通過表決鐘由5分鐘變1分鐘。

傍晚六時半,被逐的議員包括朱凱建、邵家臻、張超雄、毛孟靜、許智峯、譚文豪與多名議員助理到立法會一樓示威,20多名議員助理被十多保安築成人牆阻擋,不准進入綠地毯範圍,其間朱凱廸力斥建制派是「走狗」和「仆街」。朱凱廸指行動是要迫使表決後離開的建制派議員面對質詢,表明不會使用暴力抗議,不是想來「打交」。

係咪黃碧雲?

無留意,照睇佢唔敢投讚成瓜
好波
跟著就到網路23條
焦土撚又然
跟著就到網路23條

直接用長城啦,仲駛乜網路23條
信我 香港點都要仆一次街先可以

香港係要連中產徹底都再仆街多一次
跟著就到網路23條

真23條先
2011都通過一次
販民都玩完了
大陸殺到黎啦
香港人:唔好阻到我返工就得
好啦,立23條捉埋D鍵盤戰士
不過佢地只會怨泛文
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

點睇都係梁耀宗累事,政府要DQ你既話,點都可以做到
終於唔駛睇泛民做show

販民今日做完戲跟住就全力等補選
信我 香港點都要仆一次街先可以

香港係要連中產徹底都再仆街多一次

中共唔怕佢哋仆街。
佢哋仆街咪趕走佢哋,中國中產有大把。
最後20年機會逃生門
低端人口竟慘lu😂😂
明明係糧油兩條友玩出火被人DQ, 之後政府再順勢搞埋其他4個 , 兩隻不學無術小學雞搞成咁都仲可以怪飯民

不如話係黃毓民玩宣誓先
係咪有23條立法睇
最黑暗一天

不如話係黃毓民玩宣誓先

誰是共匪底牌已經知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞