今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
請病假,放工夠鐘即閃,彩佢都on9啦
賠錢即走
有新工返is ok, 無人會理而家點
傻鳩先會理佢, 拖長平時d野慢慢做呀
你有冇聽清楚你上司講野架,佢叫你碎哂佢呀

你上司真係冇屌錯你
scan 完del晒佢
Show Blocked User - 田蕊妮
上面叫樓主碎左佢果d係咪想害死樓主
人地可以唔單止用毀壞公司財產告樓主, 好似係刑事黎, 仲可以用呢理由唔出糧比樓主,
依家樓主要攞正牌拎最後一個月糧, 正係Scan頭尾幾頁, 中間頭其Scan, 到時佢唔同糧就同個官講呢個workload本來就唔合理, 做漏野係人之常情

p.s.1. 留意下如果你想將其他pdf塞入去排之序唔係唔得, 只係要留意下個pdf size會唔會一樣, 成堆pdf都同一個MB size好明顯知你玩野, 個官會唔信你... 走精位都要走得醒d

p.s.2. 其實你本來已經有份內事, 你大可以唔scan果十幾箱, last day 扔返比佢就得, 佢話你冇做野, 你就同個官講傳召晒d證人出黎(你同事,你老闆)證明你真係有做野, 佢冇得say no, 否則藐視法庭, 妨礙xyz之類, 晒9埋佢d working hours, 到時真係多得你唔少
人地可以唔單止用毀壞公司財產告樓主, 好似係刑事黎, 仲可以用呢理由唔出糧比樓主,
依家樓主要攞正牌拎最後一個月糧, 正係Scan頭尾幾頁, 中間頭其Scan, 到時佢唔糧就同個官講呢個workload本來就唔合理, 做漏野係人之常情

p.s.1. 留意下如果你想將其他pdf塞入去排之序唔係唔得, 只係要留意下個pdf size會唔會一樣, 成堆pdf都同一個MB size好明顯知你玩野, 個官會唔信你... 走精位都要走得醒d

p.s.2. 其實你本來已經有份內事, 你大可以唔scan果十幾箱, last day 扔返比佢就得, 佢話你冇做野, 你就同個官講傳召晒d證人出黎(你同事,你老闆)證明你真係有做野, 佢冇得say no, 否則藐視法庭, 妨礙xyz之類, 晒9埋佢d working hours, 到時真係多得你唔少
好黎好去 記住唔好去到咁盡
佢望住你咪慢慢做
佢唔望住你說即刻拎部電話出黎玩

每朝叫外賣早餐係office hr食
一路食一路問同事食左早餐未 聽日洗唔洗幫手買
3點3叫Pizza Hut 外賣係office食
收工前每10分鐘報時 要全世界聽到
屌翻佢
你合約寫明遲職一個月通知,我跟足黎做邊到無誠信?
你份工又唔係好做我點解唔辭得職
當年比信果一日當住大老細面屌柒個上司 屌左成粒鐘
個上司之後果一個月 乜撚都唔敢叫我搞
日日hea住番工等出糧走人

你唔惡d d人當你死嫁

當年比信果一日當住大老細面屌柒個上司 屌左成粒鐘
個上司之後果一個月 乜撚都唔敢叫我搞
日日hea住番工等出糧走人

你唔惡d d人當你死嫁

老實講唔要reference letter洗乜理佢
要在職證明就得啦, 唔肯比咪直接用稅單算, 最多cv唔寫
理撚得佢, 慢慢做, keep住做, 如果佢炒你, 叫佢即時補返一個月俾你
如果一個月後佢話你未完成晒啲嘢唔出糧俾佢, 就勞記見
少個bun都屌尻佢

我話嘅! (利申: 做左十尻幾年HR, 而家響過千人公司做緊仆街高層)
慢慢做,用最高RES,每SCAN一張都SEND返比上司做RECORD"有做野", report個進度,仲可以隊爆佢個mail等佢都唔使做
小弟做headhunt, 最近都resign左

同樓主講句 reference check唔會問關於能力,誠信之類既野。因為本身你resign同舊公司已經有利益衝突。

更何況你都預左佢bad mouth, 仲理佢做乜。不過睇你都係蛇膽型, OT到7點都仲要比人鬧,驚既就預左幫老細含撚

講多d呀大佬
reference check會check d咩
冇feeder用?
拆釘塞入去自動打包埋pdf

你教精咗樓豬了

係有d機冇feeder既 家用機咁
我以前做過份intern filing 專利文件
講緊一份都100頁up
屌 咪塞落feeder由佢 我坐埋抖下

我知家用個d唔會有feeder,但其實開得一間公司,極大多數都係會用有feeder既scanner/影印機架啦

做大銀行表示唔知咩叫feeder

敢問閣下間銀行有幾大,如果我有acc,我考慮唔用
依家樓主要攞正牌拎最後一個月糧, 正係Scan頭尾幾頁, 中間頭其Scan, 到時佢唔糧就同個官講呢個workload本來就唔合理, 做漏野係人之常情

其實唔係句唔入 除左有第三者聽到佢唔係叫樓主碎左佢
樓主上司又唔係用email同佢落order 人一句佢一句 搵鬼句咩
除非啲文件真係好撚重要 重要到一間公司要咁得閒同告樓主啫
不過 一間公司如果啲文件係咁重要既就一早scan哂啦
到時樓主已經走左人啲文件無哂就係樓主上司既事

樓主記得scan好啲 做完啲乜都send比你上司同全世界講 等所有人都知你有做野
你可以選擇
1) 每日做完自己野有時間就scan 一夠鐘就走人
2) email返你上司要佢寫低要你每日scan幾多先比你走 記得要引佢講明叫你留低scan到scan哂先比走 之後你就慢慢scan 到走果日再同佢claim ot錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞