今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
fg第一份長工 我係一年合約
做咗半年發覺份工好唔啱自己
同事又閪
搵到份長工人工又多d咪走囉
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
我心諗你都on9㗎 打份工又唔係嫁人
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
佢要我張200個file全部scan入電腦
講緊每個file入面有三四十份文件
點撚樣做呀

樓主日日準時走 點都會bad mouth你
死都死埋佢啦 佢話得你啱喎
將*
同事又閪
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做
同事又閪
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

佢話一日要做夠二十份先可以收工
問題係我做完平時自己既duty都已經四、五點
平均scan一個file都要半個鐘
20個a4 box file
如果一個月都scan唔完
似係你有問題多d
講緊平均一日scan一個
仲有幾粒鐘r春袋上連登
同事又閪
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

都擺到明玩你,你配合完覺得結局會好d?
似係你有問題多d
仲有幾粒鐘r春袋上連登

原來睇少個0
由鳩佢啦咁 求其scan到最淺色
睇佢點樣睇
似係你有問題多d
仲有幾粒鐘r春袋上連登

200個file
每個file至少有20份文件
200 x 20
4000份呀
我仲要履行平時既職責
唔係一日七個鐘都只係做scanning
你搵到工仲駛理佢咩
日日準時番工放工 上網玩電話
做夠鐘收工 炒唔到你
驚西咩都搵到份工
正正常常有做野 佢點敢炒你
佢炒你咪勞工處見 佢仲要賠錢俾你
慢慢做佢都吹你唔漲 仲要準時收工
睇黎你唔只誠信有問題,工作能力都好有問題

200個file
每個file scan半個鐘(因為入面至少有二三十份documents)
自己計
摩打手都做唔到啦
每份六件要上pw
又要分類save係drive
Scan完要逐份文件跟次序入返好
傻鳩先會照做
同事又閪
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

都擺到明玩你,你配合完覺得結局會好d?

仲要我resign咗先叫我做
臨走又唔係冇offer,求鳩其做每日返去上下網咪算囉,仲同佢咁認真托咩 唔通做唔起唔放你咩
都遞左信 仲要睇佢面色?
正常佢驚多過你驚喎 一個唔覺意做錯左
似係你有問題多d
仲有幾粒鐘r春袋上連登

原來睇少個0
由鳩佢啦咁 求其scan到最淺色
睇佢點樣睇

頭十幾份認真scan,之後每十幾頁scan漏一頁
慢慢做
不嬲辭職最惡
鋪好後路理撚佢咩,夠鐘有咩留聽日先講,佢明玩鳩你你仲同佢搏黎做乜

咩都唔好諗,集中精神,夠鐘閃人
做!梗係照做,OT都要完成上司既要求,獅子山精神
不過要咁長時間又咁複雜,我驚你精神唔夠係公司仆親撞到頭,比文件責到腳
請病假,記得去急症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞