今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
其實應唔應該賠錢走?
佢會唔會畀啲mission impossible你,令你做唔到再用嚴重失職為由炒你,唔駛比錢

勞記/生果報見. 如果係
仆街老細會唔會叫HR出reference letter寫衰樓主? or 俾人打黎reference check唱衰做鳩佢?

絕對會
所以如非必要我都唔會擺落CV
寧願當自己無做半年嘢
緊係準時走啦
佢老味垃圾同事
加上你半年怕咩
當搵工耐左無返過工唔落CV
scan完個folder整個密碼

到時公司阿頭問你:「喂,你set左密碼,個密碼係乜?」

你答:「唔記得」

樓主請記得錄埋音,因為個pw真係「唔記得」,佢地開唔到佢地既事

請幾隻IT狗幫你手

寫自動化嘅code又得 逐份幫你入又得

最好係佢地24-stand by同免費

諗諗佢啦
其實應唔應該賠錢走?
佢會唔會畀啲mission impossible你,令你做唔到再用嚴重失職為由炒你,唔駛比錢

勞記/生果報見. 如果係

印漏又唔洗死嘅
其實應唔應該賠錢走?

咁應該唔會 但一定會bad mouth我
仲會好bad嗰種
佢結咗婚但無仔女
工作狂嗰種
我記得我quit個陣都比人咁講過
比佢屌到仆街, 我係都唔做呀吹呀

最後條8婆真係無比ref letter我
既然你都有新OFFER
咁咪照幫佢日日朝9晚6慢慢SCAN
不過有啲就錯FILE NAME
有啲又唔知點解得上半頁
又有啲仄頁痴埋咗一齊

佢吹得你漲?
fg第一份長工 我係一年合約
做咗半年發覺份工好唔啱自己
同事又閪
搵到份長工人工又多d咪走囉
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
我心諗你都on9㗎 打份工又唔係嫁人
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
佢要我張200個file全部scan入電腦
講緊每個file入面有三四十份文件
點撚樣做呀

樓主日日準時走 點都會bad mouth你
死都死埋佢啦 佢話得你啱喎

慢慢做, 小心做

佢話一日要做夠二十份先可以收工
問題係我做完平時自己既duty都已經四、五點
平均scan一個file都要半個鐘

慢慢做,一日scan一份文件
佢屌你時就講"係咁慢ga喇,炒我吖"
反正你已有offer, 最多咪唔要ref. letter, 第時咪話呢半年畢業去咗旅行囉
佢屌你? 你日日屌返佢都仲得呀,吹咩!
反正有offer又辭咗工,無敵mode已開啟!

唔知200x30份文件黎個大集薈會點
睇黎你唔只誠信有問題,工作能力都好有問題

200個file
每個file scan半個鐘(因為入面至少有二三十份documents)
自己計
摩打手都做唔到啦
每份六件要上pw
又要分類save係drive
Scan完要逐份文件跟次序入返好

根本就係完全唔需要思考既工作,只係普通工廠式咁去做就得,難道你咁都做唔黎?

做得黎同夠唔夠時間做係兩回事

我當樓主係廢材 , 你可以快佢一倍時間做 , 都係一個鍾scan 四份 , 你覺得你可以一日整到二百份?

為何不可?不過我唔想係度教精樓主

得啦 知你好撚勁好撚勤力啦

教精人做狗 你都唔方有料得去邊
都唔知係咪讀屎片😂咁都笠水
同事又閪
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

理撚得佢, 夠鐘就走
我記得我quit個陣都比人咁講過
比佢屌到仆街, 我係都唔做呀吹呀

最後條8婆真係無比ref letter我

田蕊妮係咪假膠
之前睇佢其他留言又唔似咁癲

感情台癲膠
同事又閪
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

你唔係誠信有問題, 係個腦有問題
仲有心機同佢計一份要做幾耐
到時last day掉返二百個file比佢啦
都唔知係咪讀屎片😂咁都笠水

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞