今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
要好小心做,所有野double check
早午各一次
所以一星期做一份好合理
冇feeder用?
拆釘塞入去自動打包埋pdf

你教精咗樓豬了

你好撚煩
用埋feeder一個file都scan半個鐘呀

依家叫你做人肉scanner嗎?scan緊個時候你唔識得multitask做其他工作既!
面對小小事就已經覺得好撚煩,果然不是一個做大事既人物!

成為Chief Office Assistant?
廢物→廢物王
fg第一份長工 我係一年合約
做咗半年發覺份工好唔啱自己
同事又閪
搵到份長工人工又多d咪走囉
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
我心諗你都on9㗎 打份工又唔係嫁人
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
佢要我張200個file全部scan入電腦
講緊每個file入面有三四十份文件
點撚樣做呀

樓主日日準時走 點都會bad mouth你
死都死埋佢啦 佢話得你啱喎

慢慢做, 小心做

佢話一日要做夠二十份先可以收工
問題係我做完平時自己既duty都已經四、五點
平均scan一個file都要半個鐘

理閪佢咩
如果佢夾硬要你OT就法庭見
喺連登講返工拎意見 ??? 傻左咩 成班小學雞來架
睇黎你唔只誠信有問題,工作能力都好有問題

200個file
每個file scan半個鐘(因為入面至少有二三十份documents)
自己計
摩打手都做唔到啦
每份六件要上pw
又要分類save係drive
Scan完要逐份文件跟次序入返好

根本就係完全唔需要思考既工作,只係普通工廠式咁去做就得,難道你咁都做唔黎?

做得黎同夠唔夠時間做係兩回事

我當樓主係廢材 , 你可以快佢一倍時間做 , 都係一個鍾scan 四份 , 你覺得你可以一日整到二百份?

為何不可?不過我唔想係度教精樓主

你老細餵開你食咩狗糧?
唔小心按錯負評,sor!
既然遞咗信,按章工作是常識吧!
遞左信就乜都慢慢黎
點解你辭職仲要俾人大番轉頭,明明你先喺可以玩嘢果個
唔做咪唔做?講乜嘢誠信,本身好地地想為你公司拼博一年,點知你公司咁撚多閪人嘅啫?見工果陣又唔講定,老細你誠信都好撚有問題wor
同事又閪
點知佢話:你interview既時候應承過accept offer就真係會做一年,而家你走,我覺得你誠信好有問題。
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

你唔係誠信有問題, 係個腦有問題
仲有心機同佢計一份要做幾耐
到時last day掉返二百個file比佢啦

我真係好俾心機返工
但係換來係咁既對待
你驚閪咩都有offer啦
法例有寫未做完野唔收得工
個老細都戇鳩,日日做好自己本份 夠鐘走人就得
佢唔會敢炒你
Btw ref letter 試下會唔會第二個人出到俾?
遞左信既人不嬲大曬同惡過老細架啦

一向都話辭職=食左supermario 無敵星星.

樓主重要搵埋工. 屌你, 打橫行都得啦.
除非你果行細到好誇張啦.

我嗰行話大唔大 話細唔細 每間公司都有呢個dept既

每間公司都有呢個dept
呢係好撚多唔同公司跳啦
咁驚閪咩!
你估你老細真係唱到你咩,咁把炮唔駛踎死呢間公司做小家嘢啦
Scan野揭頁好易傷手腕,一定要慢
個老細都戇鳩,日日做好自己本份 夠鐘走人就得
佢唔會敢炒你
Btw ref letter 試下會唔會第二個人出到俾?

我approach係做好平時自己要做既本份
有時間咪scan得幾多得幾多
做到攰走人
你辭左職,怕撚咩。
夠膽佢咪補錢俾你走,我係你就日日玩電話,佢屌你,你就唔撚洗聽佢講

同意
仆街老細會唔會叫HR出reference letter寫衰樓主? or 俾人打黎reference check唱衰做鳩佢?

半年貨仔咪豪俾佢話去咗旅行囉
你估HR真係有個名就記到底咁勁咩
同事又閪
結婚夠會離婚啦
我可以點反駁佢?
而家我一個月通知期
點撚樣做呀

慢慢做, 小心做

Scan 少一半佢都唔知啦
佢玩你啫唔會認真睇

1. 飛紙淺色
2. 當一個file四十份,scan頭十尾十,中間copy 果啲pdf改個名
3. 每日準時走話第日追返進度/搞得掂比佢,last day 果日話做唔曬佢又吹你唔脹架(最緊要唔好有白紙黑字應承,口講hea 佢就得)
擺落部copier 到識自己食落去pdf 架啦

單面scan is a must
Btw簽名文件都掉係你公司有問題

佢真係好憎間公司
冇feeder用?
拆釘塞入去自動打包埋pdf

你教精咗樓豬了

你好撚煩
用埋feeder一個file都scan半個鐘呀

依家叫你做人肉scanner嗎?scan緊個時候你唔識得multitask做其他工作既!
面對小小事就已經覺得好撚煩,果然不是一個做大事既人物!

屌你 做大事既專業影印office boy? 萬2蚊人工都唔柒知有無 大事係今日食大家樂加唔加凍飲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞