今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
遞左信大晒架喎....
下次醒啲唔好應承埋啲咩一定會做一年
比痛腳人地捉
都走啦,夠鐘未走囉,咁認真做咩
無架啦樓主
你去見第2份工, 人事部打電話去你舊公司問你工作能力態度, 是常識
你得罪老細無運行, 求其講句你有問題, 你咩大公司都唔洗見得成

揾左第2份啦仲見工
遞左信大晒架喎....

上司覺得自己既利益被侵犯, 所以就會反咬佢認為侵犯佢利益既人
本性黎, 由期是係老油條上司心入邊唔會怕任何人, 所以10成9都係會報復玩人
有offer 理9佢啦
d大陸仔鐘意ot 咪比佢地scan
日日準時走is ok
合約只係寫每日工作時間,無寫做幾多野喎
做唔晒唔關你事,佢炒你你又收多個月人工
驚佢老味咩
呢個po有好撚多奴隸,一係就果的濕鳩上司
慢慢scan,去多d廁所
慢慢做
On9 完全唔做 佢未要即炒你囉
仲要係咁講說話我聽
話大陸落嚟既intern日日肯OT到八點幾
香港既大學生以為自己好叻唔肯OT
我公司放五點
我平均六七點先走都屌我 話覺得我無心做好份工
屌咩 做完咪走人囉 磨爛蓆做乜
況且我放工真係有嘢做
咁都要屌
香港扮工文化真係好有問題

屌香港啲老細真係好有問題
明唔撚明博炒呀
啲人奴性重到
跟足合約比通知期有咩錯?
仲要係咁講說話我聽
話大陸落嚟既intern日日肯OT到八點幾
香港既大學生以為自己好叻唔肯OT
我公司放五點
我平均六七點先走都屌我 話覺得我無心做好份工
屌咩 做完咪走人囉 磨爛蓆做乜
況且我放工真係有嘢做
咁都要屌
香港扮工文化真係好有問題

屌香港啲老細真係好有問題

On9 你未屌9返佢囉 唔係驚呀嘛
On9 完全唔做 佢未要即炒你囉

唔該記得賠足
啲人奴性重到
跟足合約比通知期有咩錯?

呢樣真 佢問得都知冇得救
其實好睇做邊行
有D行頭窄,HR同其他同事會互通消息
有時去到新公司甚至可能會同舊同事一齊做野
所以一做臭個朵,好容易傳到周圍都知

叫得scan野都唔似係咩重要工作
能力以內做到就做,唔夠時間做自然有下一手做
無必要為啖氣去玩人
係佢面前玩電話
其實好睇做邊行
有D行頭窄,HR同其他同事會互通消息
有時去到新公司甚至可能會同舊同事一齊做野
所以一做臭個朵,好容易傳到周圍都知

叫得scan野都唔似係咩重要工作
能力以內做到就做,唔夠時間做自然有下一手做
無必要為啖氣去玩人

東家唔打打西家 成行唔受你玩未轉行 就咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞