今日遞咗辭信 被上司屌

431 回覆
3904 Like 84 Dislike
原來依家D死靚仔真係BUY出爾反爾冇誠信
平心而論 你係老細 想搵個做一年既 無非都係唔想成日要TRAIN新人
你個情況 明顯係有口頭承諾會做一年 人地先請你姐

依家你冇左誠信WOR ON9仔 人地屌你又有咩問題? 唔屌你先奇怪啦
仲話想駁人 你邊忽有道理去駁人? 講出黎都唔驚笑死人

利申 : 純粹以事論事客觀公道而論

公司夠話請permanent 咪一樣炒人
合約夠寫明朝9晚6 咪一樣ot
FG 第一份工第一份合約 , 就中途腰斬
如果你覺得自己完全無責任要負返既, 件事根本無討論價值囉

仲有, 連登年齡層根本好多都係中學至大專大學生 , 佢地句句都覺得自己睇透世界, 你咪聽多啲佢地既真知灼見囉

依個 POST 我非常建議你 bookmark 左佢, 留返幾年後你自己睇返

咁當然 , 你上司喺你離職後叫你 scan 文件, 又要睇返其實係咪你一年內要做既事呢 ? 如果係既, 佢有咁既要求, 其實又唔係過份。
如果唔係既, 你當然有權 hea 做 有權慢慢玩啦, 因為佢根本唔咬你唔食

原來比信辭職後,可以唔駛做野
最緊要你認為「做既野對得住份人工」
依家係你大晒
走個時同佢講,咁大個人現實d唔好咁天真啦,出黎做野邊到比得起錢就去邊同你有親咩
照番平時咁做咪ok
佢玩野你又會跟佢玩嫁wo
關人撚啦
佢玩野 我會直頭日日坐響度唔做
sick leave
請病假,記得去急症

呢個係無敵
仲要佢俾啲急既job你先請

利申:試過
尊重合約精神

講出黎自己都想笑啦

你待遇好既有人會想走咩
原來依家D死靚仔真係BUY出爾反爾冇誠信
平心而論 你係老細 想搵個做一年既 無非都係唔想成日要TRAIN新人
你個情況 明顯係有口頭承諾會做一年 人地先請你姐

依家你冇左誠信WOR ON9仔 人地屌你又有咩問題? 唔屌你先奇怪啦
仲話想駁人 你邊忽有道理去駁人? 講出黎都唔驚笑死人

利申 : 純粹以事論事客觀公道而論

d老闆夠成日話下年一定升職加你人工啦
見工個陣都吹到自己公司天上有地下無
又有幾多個老闆講野同現實相符?

老闆成撚日呃人

佢邏輯最搞笑嘅係,咁請perm工應該要做一世,公司都唔應該炒我係咪
唔可以怪樓主, 無乜工作經驗既後生仔點同D老油條鬥
田蕊妮你係咪好憎田蕊妮呀
用人個名上網講埋啲鳩屎嘢

仲有, 連登年齡層根本好多都係中學至大專大學生 , 佢地句句都覺得自己睇透世界, 你咪聽多啲佢地既真知灼見囉

依個 POST 我非常建議你 bookmark 左佢, 留返幾年後你自己睇返

咁當然 , 你上司喺你離職後叫你 scan 文件, 又要睇返其實係咪你一年內要做既事呢 ? 如果係既, 佢有咁既要求, 其實又唔係過份。
如果唔係既, 你當然有權 hea 做 有權慢慢玩啦, 因為佢根本唔咬你唔食

原來比信辭職後,可以唔駛做野
最緊要你認為「做既野對得住份人工」

你讀寫障礙 ?

quote錯

你死撚開啦
你係咪Fg搵唔到工想賴人
你呢啲就真係懶睇透世界
出嚟做野你就知呢個世界係點喇小朋友
第日唔好再有 FG 出 POST 問點解

「FG 無人請呀, 點解要 2 年 exp 呀 ?, 乜柒乜柒 」

你地明啦 , 因為你做左半年,

明眼既僱主一般都知市場上好少半年合約既 ,

佢地僱主眼中一睇就知係中途離職
印象入邊 「FG 係唔會尊重合約精神 」 + 1

而家樓主唔係唔捱得 做半年頂唔緊resign, 依個case係樓主有個更好既offer 而唔係唔捱得 我又唔覺得有咩問題

如果比著係你 你簽一年合約得12k 半年後搵到份16 17k既perm 你會履行所謂既合約精神咩?
第日唔好再有 FG 出 POST 問點解

「FG 無人請呀, 點解要 2 年 exp 呀 ?, 乜柒乜柒 」

你地明啦 , 因為你做左半年,

明眼既僱主一般都知市場上好少半年合約既 ,

佢地僱主眼中一睇就知係中途離職
印象入邊 「FG 係唔會尊重合約精神 」 + 1

而家樓主唔係唔捱得 做半年頂唔緊resign, 依個case係樓主有個更好既offer 我又唔覺得有咩問題

如果比著係你 你簽一年合約得12k 半年後搵到份16 17k既perm 你會履行所謂既合約精神咩?

屌 copy多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞