飛機師幾時會被淘汰?

358 回覆
51 Like 267 Dislike
連登仔更係想機師快d被淘汰,食9晒d女

真因爲飛機師可以做到一個剩用數據既人做唔到既決定,所以佢地先咁值錢,唔係神化,但飛機師暫時無可能比取代既原因就係因為佢地落到一啲AI用哂全部數據都落唔到既決定

可唔可以理解為主觀判斷?

如果同一個情況俾100個機師去判斷
會唔會有同一個result?

唔一定、所以飛機師training好重要
要求好高好難做到
咁樣先確保佢地做出黎嘅決定唔會係錯(就算所有人唔同決定,都唔代表有人岩有人錯)
亦係佢地值錢原因

值錢?其實只係鬼佬機師抬高自己,東南亞機師,個人工唔會高過巴士佬好多

你又真係低9能咗少許,嗰啲東南亞機師喺自己國家人工一定係巴士佬嘅好多倍,你搵窮國人工同已發展國家比完全不合邏輯

馬拉air asia嘅機師人工,係當地人工中位數嘅10倍,你自己諗吓佢個10倍中位數人工喺嗰到有幾爽皮

5-6年前因航想去印度請機師,諗住香港嘅人工多過印度咁多實好多人嚟。點知係一個都無,因為佢哋喺嗰到係銀碼上少好多,不過已經夠喺當地住豪宅,幾個工人司機,佢哋做乜要嚟香港住500呎

睇下內陸線先唔該

乜嘢內陸線,你話東南亞,我就同你攞東南亞比。你以為國際同內陸有分別?機師人工普遍係以機種分

咁好明顯閣下無常識
一句講到尾:一架全自動化飛機你坐唔坐?

我就不了

可唔可以理解為主觀判斷?

如果同一個情況俾100個機師去判斷
會唔會有同一個result?

唔一定、所以飛機師training好重要
要求好高好難做到
咁樣先確保佢地做出黎嘅決定唔會係錯(就算所有人唔同決定,都唔代表有人岩有人錯)
亦係佢地值錢原因

值錢?其實只係鬼佬機師抬高自己,東南亞機師,個人工唔會高過巴士佬好多

你又真係低9能咗少許,嗰啲東南亞機師喺自己國家人工一定係巴士佬嘅好多倍,你搵窮國人工同已發展國家比完全不合邏輯

馬拉air asia嘅機師人工,係當地人工中位數嘅10倍,你自己諗吓佢個10倍中位數人工喺嗰到有幾爽皮

5-6年前因航想去印度請機師,諗住香港嘅人工多過印度咁多實好多人嚟。點知係一個都無,因為佢哋喺嗰到係銀碼上少好多,不過已經夠喺當地住豪宅,幾個工人司機,佢哋做乜要嚟香港住500呎

睇下內陸線先唔該

乜嘢內陸線,你話東南亞,我就同你攞東南亞比。你以為國際同內陸有分別?機師人工普遍係以機種分

咁好明顯閣下無常識

飛機師唔熟飛機師行情
吹奏新加坡地鐵好撚勁嘅ai膠睇左篇新聞未?
【奇聞】SMRT三綫全壞 仲搞到撞車廿人輕傷
https://lihkg.com/thread/469301/page/7?ref=ios
如果見到啲cm入面見到
揸車難過揸飛機 呢類字眼
可以即刻skip左佢
因為佢地係弱智
一句講曬,機師比你講到幾冇用都好,有一樣野可以保障公司
出事空難可以入機師數判斷錯判/人為過失
如果ai判斷出錯,咁責任係邊個度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞