永遠懷念喵喵 (104)

1001 回覆
24 Like 13 Dislike
我個人情感上都係堅持 WW 同 CA1 差唔多,如果 WW 評價係咁高, CA1 值得有被平反既機會

ww個廢老ares

God of war

CA冇左跳老舞個幾場一定超越WW

ca1好睇好多
打鬥 配樂 劇情 敵人都好過ww好多

Ww咁高評價唔多唔少係因為女權成份
個導演好刻意加左好多位去吹奏女權
如果以故事打鬥嘅話其實ww唔突出
係畫面方面做得好好
我自己本身係ca撚所以會揀ca1
我自己最中意係佢對ca個性嘅描繪
同埋唔少line好正
同現代ca比有一返唔同味道
起碼我到而家都仲肯翻睇
不過我覺得最大敗比係redskull同boss fight
諗住可以有震撼d嘅對決

"Not a perfect soldier, but a good man"
"Just a kid from Brooklyn"
" I finally get what I wanted, and I am wearing tights"
個性CA系列三集都寫得好,反而得罪講句肥登好似捉唔到個神髓,不過avengers咁多人可能又變左另一回事

唔同角色都好正 peggy bucky 博士 上校
上校由唔信steve會做到super soldier
到steve撞機之後個樣

肥登覺得cap係個淨係識leadership嘅士兵
反而三套ca真係show到哂隊長係個點嘅人
Mcu iron man同隊長心路歷程方面真係做得好正
終於捱完inhumans
套野完左個inhumans post都去唔到10頁

對所有睇哂唔撚係人既巴打深表敬佩

都係嗰句,未去到垃圾

睇都唔撚想睇

睇講唔會有第二季

終於捱完inhumans
套野完左個inhumans post都去唔到10頁

對所有睇哂唔撚係人既巴打深表敬佩

都係嗰句,未去到垃圾

睇都唔撚想睇

睇講唔會有第二季

成個cast keep返Black Bolt, Maximus同 Lockjaw就好,其他人wfc
103都未追番post
星期五先睇Thor
入黎say個hi就出番去先

咁遲睇都未俾被劇透晒先勁
記住追返post呀
得閒睇埋出面啲撚狗post
第一次睇CA1都無乜感覺
重睇先睇到果種味道...
ca 句 i had a date 真係好深刻
https://www.facebook.com/MarvelAndDCHeroes/posts/826861620819021

搵人畫埋hammer rode you

其實佢嘅意思係咪diu喵喵

你話呢

呢幕真係世界級

呢幕真係世界級

God of thunder

呢幕真係世界級

智3好幾個慢鏡真係堅靚

呢幕真係世界級

智3好幾個慢鏡真係堅靚

神話feel出晒黎

其實都覺得CA1有好多不足
Eg boss fight, 小隊打hydra據點
但呢個位堅sad
接埋CA2 Steve探Peggy...

但呢個位堅sad

動作戲做好d加多d CA1會加多好多分

ww個廢老ares

God of war

CA冇左跳老舞個幾場一定超越WW

ca1好睇好多
打鬥 配樂 劇情 敵人都好過ww好多

Ww咁高評價唔多唔少係因為女權成份
個導演好刻意加左好多位去吹奏女權
如果以故事打鬥嘅話其實ww唔突出
係畫面方面做得好好
我自己本身係ca撚所以會揀ca1
我自己最中意係佢對ca個性嘅描繪
同埋唔少line好正
同現代ca比有一返唔同味道
起碼我到而家都仲肯翻睇
不過我覺得最大敗比係redskull同boss fight
諗住可以有震撼d嘅對決

"Not a perfect soldier, but a good man"
"Just a kid from Brooklyn"
" I finally get what I wanted, and I am wearing tights"
個性CA系列三集都寫得好,反而得罪講句肥登好似捉唔到個神髓,不過avengers咁多人可能又變左另一回事

唔同角色都好正 peggy bucky 博士 上校
上校由唔信steve會做到super soldier
到steve撞機之後個樣

肥登覺得cap係個淨係識leadership嘅士兵
反而三套ca真係show到哂隊長係個點嘅人
Mcu iron man同隊長心路歷程方面真係做得好正

持平啲講
ww導演講女權係講得比較高手
佢用個世俗外嘅細路女成長講女性點樣自強
純粹一個女性角色,但擁有強壯勇敢好多正面嘅特質
而唔係控訴嘅方式強調女性被欺壓呢啲老土野,已經比好多女權片精明
出嚟感覺其實唔係hardsell女權,而係導演風格本來如此,當然影評同套片點sell就另一回事,呢次dc真係揀啱導演
而個boss同final fight真係一段

不過講感動,個人都會揀ca1
cap點樣由弱小變強大,信念越來越堅定
成就大我但失去所有,充滿遺憾
雖然ww最後都失去所愛
但佢嘅成長反而有啲似智1,本身極強大>幼稚迷失>最後重得神力
個人嚟講,呢種走向比cap1代入感低

但呢個位堅sad

其實我幾認同出面講mcu比較保守,但謹限ca1同智1
呢兩部感覺係試水溫,唔敢投入太多,boss同大場面都比較雷聲大雨點小,好似渣渣地
所以好多路人都覺得平平無奇
但即使如此,ca1好多細節都好有心思

但呢個位堅sad

呢兩部感覺係試水溫,唔敢投入太多,boss同大場面都比較雷聲大雨點小,好似渣渣地

呢兩套真係好明顯係為左鋪a1而拍
好簡單咁介紹兩個角色背景
嗰時marvel都冇諗過a1會咁爆
係之後先睇得出有擺心機拍返好呢兩個角色 尤其係cap
智就…怪marvel一直捉唔到路
好彩智3生性爆seed

但呢個位堅sad

好彩智3生性爆seed

CA1 獨立一套麻麻地
睇埋2 3
再翻睇一先有feel

但呢個位堅sad

好彩智3生性爆seed

其實講真我覺得thor原本最有潛力拍得好
本身神話background可以自由發揮拍得壯觀/adventure性質
又有潛力玩靚嘅visual同打鬥
仲要本身cast得幾好 soundtrack又正
但thor 1拍出黎始終太正路
姐係不過不失不過總係覺得可以拍得好睇好多
Dr strange同理 呢隻明明靚牌
但拍出黎又係無咩特色

但呢個位堅sad

好彩智3生性爆seed

本身神話background可以自由發揮拍得壯觀/adventure性質
但拍出黎又係無咩特色

Thor1初頭無野
事後我覺得用科學解釋神話個設定始終柒柒地
到睇見thor 2 成天飛船同科技野唔係幾中意
Thor 3好睇就算
不過始終中意thor同guardian嗰類分開

但呢個位堅sad

好彩智3生性爆seed

但拍出黎又係無咩特色

Thor1初頭無野
Thor 3好睇就算

最好笑係sif仲話asgard科技領先地球唔知幾多千年
睇智2佢地用矛打人地揸槍真係
分分鐘wakanda都high tech過佢地
偽勝利巴喺咪度
有冇睇jl post
150條劇透撚大紅字叫人唔好劇透
人唔笑狗都吠

但呢個位堅sad

好彩智3生性爆seed

但拍出黎又係無咩特色

Thor1初頭無野
Thor 3好睇就算

最好笑係sif仲話asgard科技領先地球唔知幾多千年
睇智2佢地用矛打人地揸槍真係
分分鐘wakanda都high tech過佢地

Asgard最high tech得個bifrost同個防護罩
但個防護罩個engine竟然係佢外面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞