永遠懷念喵喵 (104)

1001 回覆
24 Like 13 Dislike
阿智係星期五jimmy kimmel live嘉賓

崔那is coming

shit is real

香港幾點

屌 好似話係rerun

得星期一至四先有
星期五rerun
最慘係肥Ben本身諗住好用心咁自己direct套batman
但唔知受左咩刺激覺得dc冇救 直接跳船就算

homecoming係2016年尾
不要再說timeline了

其實班演員簽左幾多部約

Gal好似淨係簽左三套

Dc簽咁多big cast其實都幾煩 個個都短約一唔做就大獲

識玩就真,知自己好易瀨嘢
隨時reboot 亦得,得左

你見肥ben已經諗定batman點死好

DCEU最r爆既cast係中年batman ,trilogy都分分鐘拍唔晒
雖然我覺得肥ben做得幾好

拍一套就算
之後係batgirl nightwing客串

諗下以家咁搞 wb俾唔俾肥登拍batgirl好過啦

無視timeline剩睇圖

亂到呢

亂到呢

自動將個下8 years later 變4 years later 算
DC咁樣做真係好唔抵
明明鋼鐵英雄個頭開得幾靚

DCEU根本係大想頭
根本寧願DC做好一部部獨立電影
好似MOS同WW咪發揮得幾好
夾硬痴埋落宇宙就奶野
DC咁樣做真係好唔抵

DCEU根本係大想頭
夾硬痴埋落宇宙就奶野

肯俾多1-2年PLAN下咪應該可以冇咁FAIL
好好笑 出面個po
以前話黑暗style覺得高人一等
而家話好可惜玩fun 同marvel一樣

你唔係以為自己去到marvel水平呀
不倫不類 你擔心下d票房先啦 唔過十億好柒架喎

身為半個DC fans好失望

睇都唔想去睇

玩黑暗咁清高 竟然跪低迎合大眾口味
想學marvel玩fun點知fail左
搞爛gag又唔好笑 仲要搞柒埋d角色
出面仲有人話要cut哂啲爛gag位
咁同bvs 2.0有咩分別
每次都盲撐工頭 話人地搞爛佢套戲
佢地幾時先肯接受套戲拍成咁工頭都有責任
好好笑 出面個po
以前話黑暗style覺得高人一等
而家話好可惜玩fun 同marvel一樣

你唔係以為自己去到marvel水平呀
不倫不類 你擔心下d票房先啦 唔過十億好柒架喎

身為半個DC fans好失望

睇都唔想去睇

玩黑暗咁清高 竟然跪低迎合大眾口味
想學marvel玩fun點知fail左
搞爛gag又唔好笑 仲要搞柒埋d角色
出面仲有人話要cut哂啲爛gag位
咁同bvs 2.0有咩分別
每次都盲撐工頭 話人地搞爛佢套戲
佢地幾時先肯接受套戲拍成咁工頭都有責任
DC咁樣做真係好唔抵

DCEU根本係大想頭
夾硬痴埋落宇宙就奶野

肯俾多1-2年PLAN下咪應該可以冇咁FAIL

出面都有巴打講
其實dceu第一套solo到ensemble同mcu一樣 都係用左4年
問題係mcu嗰4年拍左好多套solo
做好角色介紹 幫觀眾打哂底
入場睇a1既人有幾多係睇過哂phase1咁多套係一回事
至少mcu係有拍 佢planning係做得好
但dceu呢4年mos同bvs中間已經隔左3年
仲要一出就bvs 嗰時幾多人睇唔明batman背景大家有眼睇
之後仲要整套同jl唔撚關事既ss
可能dc會話咁係想擴展宇宙
但擴展呢一步應該係你確立左個宇宙之後先做
如果你唔好咁急推bvs 係jl之後先拍ss
再用ss個檔期拍多套solo 成件事已經好好多
jl係dceu關鍵 理應前幾套都為呢套準備
但wb planning錯哂 見邊個角色人氣高就開套戲俾佢
電影宇宙唔係咁玩架大佬
不如咁講
吸引左你又無前面既集數補返個人設
反之 又可以話睇開知人設入去增加投入感
以家吸引唔到人係問題
不如咁講
以家吸引唔到人係問題

是但啦 而家有唔少狗都想直接reboot左佢
不如咁講
以家吸引唔到人係問題

嚟緊出flashpoint
不如咁講
以家吸引唔到人係問題

嚟緊出flashpoint

嘩屌,佢咁嘅款仲玩flashpoint
俾我係wb
見hp怪獸仲咁大個fanbase又有好評
而dceu又爛一套
即刻落重本搞大個hpcu好過

呢頭rt放jl分
嗰頭就出怪獸2 title轉移視線
wb
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

jk rowling寫得切先講

hp同fb本身就係同一世界
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

而且我想講hp個fanbase永遠都係咁大
睇怪獸班人本身都係hp死忠
同marvel dc有少少分別
因為英雄電影個別一兩套電影吸引咗好多臨時fans(即係睇一集iron man就話自己係m記死忠嗰啲人 ,睇咗咁多套連無限寶石係咩都唔知)
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

因為英雄電影個別一兩套電影吸引咗好多臨時fans(即係睇一集iron man就話自己係m記死忠嗰啲人 ,睇咗咁多套連無限寶石係咩都唔知)

jk而家都瘋狂食老本啦
就黎好似宮崎駿退休咁 話唔再寫hp related結果咪又繼續出
佢中意既將hp8個舞台劇拍埋做戲都仲得
怪獸都吸左好多新fans架 唔好睇少eddie
hpcu真係可以再戰十年
dceu就唔知捱到幾耐
俾你係wb你會想重心發展邊個多啲喇

利申 死忠potterhead
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

jk而家都瘋狂食老本啦
就黎好似宮崎駿退休咁 話唔再寫hp related結果咪又繼續出
dceu就唔知捱到幾耐

disney 買唔成fox
不如買咗dc電影版權去 整番個dc studio有無得諗
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

jk而家都瘋狂食老本啦
dceu就唔知捱到幾耐

再買落去真係建國

Republic of Disney
俾我係wb
而dceu又爛一套

呢頭rt放jl分
wb

jk而家都瘋狂食老本啦
dceu就唔知捱到幾耐

再買落去真係建國

Republic of Disney

Hail Disney!
punisher出左喇
punisher出左喇

啱啱睇完第一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞