[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Em10mk3
大家點睇

滿足唔到我

真新手簡化操控機一部
Em10mk3
大家點睇

入門機有舊買舊 新機唔值
Em10mk3
大家點睇

入門機有舊買舊 新機唔值

AGGER,尤其係新舊機之間有進步有退步既時候
GX85 user 報到

用緊EM102想介紹朋友用GX85

睇好多reveiw 都覺得GX85正過我部EM102。85解決左快門共振問題,快門簾又輕好多,個五軸防震又算係咁拍得住O記,P記對焦又要比O記快,85個菜單設定又user-friendly就算掃MON都可以好快 改到常用setting ,仲要多幾粒快捷制。拍4K 有VLOG。

巴打可唔可以講下部GX85有咩缺點啊?

軟既我up唔出
因為都係第一次用m43機冇試過其他機比較唔到
硬既我就覺得手柄唔岩手型(可能我隻手大)
就算用15.7 單手拎隻手都好快攰

(FT5) One more “real life” picture of the new Panasonic G9. It doens’t use a multiaspect sensor.

部機睇落唔會細部過gh5

竟然

整個機頂芒有鬼用

(FT5) One more “real life” picture of the new Panasonic G9. It doens’t use a multiaspect sensor.

竟然

整個機頂芒有鬼用

用途,一向由用家定義

竟然

整個機頂芒有鬼用

不如加埋塊反光鏡入去算啦

竟然

整個機頂芒有鬼用

用途,一向由用家定義

我諗單反客會幾buy

竟然

整個機頂芒有鬼用

夠pro 搵食出event用 都見唔少p記m43

竟然

整個機頂芒有鬼用

用途,一向由用家定義

我諗單反客會幾buy

菲林單反有呢塊mon仔都唔錯
不過依家多數用家可能覺得同牛仔褲細袋/西裝外套第三粒鈕扣一樣

竟然

整個機頂芒有鬼用

用途,一向由用家定義

我諗單反客會幾buy

不過依家多數用家可能覺得同牛仔褲細袋/西裝外套第三粒鈕扣一樣

以前菲林機就必需既,因為冇得揀
正如反光鏡一樣,以前冇得用芒取景,單反係最好既選擇,所以rf 一直係小眾玩意
依家仲出咁多單反款仲出返機頂芒整色整水只係呃下d唔識影相唔熟器材既人

睇好多reveiw 都覺得GX85正過我部EM102。85解決左快門共振問題,快門簾又輕好多,個五軸防震又算係咁拍得住O記,P記對焦又要比O記快,85個菜單設定又user-friendly就算掃MON都可以好快 改到常用setting ,仲要多幾粒快捷制。拍4K 有VLOG。

軟既我up唔出

手柄太細真係唔好揸,拎住fing好勁跌
除此之外如果你唔要求算防反mon 3.5mm嘅話,呢個價位真係無咩好挑剔了
想玩嘅話都可以破解玩下cinelikeD拍下片
升咗上g8都不時懷念我部gx85

軟既我up唔出

手柄太細真係唔好揸,拎住fing好
除此之外如果你唔要求防反mon 3.5mm嘅話,呢個價位真係無咩好挑剔了
想玩嘅話都可以破解玩下cinelikeD拍下片
升咗上g8都不時懷念我部gx85

g9

竟然

整個機頂芒有鬼用

用途,一向由用家定義

我諗單反客會幾buy

以前菲林機就必需既,因為冇得揀
正如反光鏡一樣,以前冇得用芒取景,單反係最好既選擇,所以rf 一直係小眾玩意
依家仲出咁多單反款仲出返機頂芒整色整水只係呃下d唔識影相唔熟器材既人

以前屋企有部菲林機,定焦,仲係RF添

傻瓜機呀

g9

好撚勁

g9

好撚勁

Body重量658g

g9

好撚勁

Body重量658g

重過FF機

g9

好撚勁

Body重量658g

仲重過em1ii,價位都差不多

g9

好撚勁

Body重量658g

仲重過em1ii,價位都差不多

咁搞法同g7g8完全唔同定位
好似可以usb叉電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞