[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
其實宜家仲有無全新em1賣

Image from 50mm F1.1

頂你隻TVBUDDY

你去price.com睇完,要每間打去問

你去http://price.com睇完,要每間打去問

price個價仲停留係15年 得2間報價

你去http://price.com睇完,要每間打去問

price個價仲停留係15年 得2間報價

打去cam2問下啦
其實而家m43 仲係咪當初咁標榜個sensor,鏡頭直射入光?
其實而家m43 仲係咪當初咁標榜個sensor,鏡頭直射入光?

唔係無反都係直射咩?得m43?
大家有幾枝鏡平時出動用咩袋 特別去旅行

睇你所謂旅行係邊隻,淨係帶個backpack定點

唔係無反都係直射咩?得m43?

你睇下lens catalog 佢系點介紹先啦。佢講緊sensor邊緣, D光係點入sensor
應該係大43 先標榜直射入光,M43 就冇再強調,可能接43鏡先得😲

有冇keywords介紹俾我,想知多小小

1240pro 加枝 20 1.7
機細放到落lowepro urban+

1240pro 加枝 20 1.7
機細放到落lowepro urban+

7-14pro
14-150 ii
用緊hellolulu斜孭袋(小型同中型之間個size 好似係)
有冇巴打用緊p記支leica 25 1.4? 想入支二手玩下
有冇巴打用緊p記支leica 25 1.4? 想入支二手玩下

大43定M43個支?

見到人用 DVX 200 ar

50mm f1.1 + GM1s ?

部機你架?隻色好特別喎!

平時Peak design Sling 10L可以三支鏡頭

旅行就 Everyday Backpack 20L
9mm 魚 + 14-42 夠唔夠旅行用?
9mm 魚 + 14-42 夠唔夠旅行用?

建議,12-60
搭多支超廣
上次去旅行,有少少後悔無帶廣角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞