[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
用緊em-1 II
想出支長焦
邊支好

咪得嗰三支...
O 300咁貴 比pro用
P 100-400最有彈性, 冇錢咪買P 100-300 II

仲有支75-300,唔怕重40-150pro 加mc-14,不如講下budget同想影乜

2-3k 有咩選擇?
又未去到打雀
只係去旅行用

O記75-300大約3K左右

平價日間純長程炮 O 75-300 II/P 100-300 II

夜晚唔用得 ??

落腳架,快門低啲,ISO高啲,其實無話唔得既
不過夜媽媽用支長炮黎做咩

巴打係同路人

tokina 300mm掂唔掂架

2-3k 有咩選擇?
又未去到打雀
只係去旅行用

平價日間純長程炮 O 75-300 II/P 100-300 II

夜晚唔用得 ??

巴打係同路人

波波散定焦定光圈反射鏡
有特色,但不怎樣

2-3k 有咩選擇?
又未去到打雀
只係去旅行用

夜晚唔用得 ??

巴打係同路人

波波散定焦定光圈反射鏡
有特色,但不怎樣

咁買返o或者p算嚕
之前想買25/1.4但見到有巴打推20/1.7 價錢又差成截 點揀好
想玩景深如果2枝鏡全開其實係咪冇乜分別

有貴冇買錯

有錢買奶就買啦
一分錢一分貨
M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO 有冇爸打用緊?
(冇追 post )
當 kit 鏡用點睇?
Sunling em10 mk2 雙鏡 4990
但兩支zoom 唔係我杯茶😢
我想要 p記兩支長短火餅zoom
M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO 有冇爸打用緊?
(冇追 post )
當 kit 鏡用點睇?

呢支好那貴
(冇追 post )
當 kit 鏡用點睇?

呢支好那貴

終極kit 鏡系列
(冇追 post )
當 kit 鏡用點睇?

有錢 冇話唔得嘅 應該唔可以用kit鏡嚟形容 高質天涯鏡
之前想買25/1.4但見到有巴打推20/1.7 價錢又差成截 點揀好
想玩景深如果2枝鏡全開其實係咪冇乜分別

有貴冇買錯

有錢買奶就買啦
一分錢一分貨

上網睇d相d色真係好正
如果焦距再短少少就perfect池

想要p鏡就買p機啦
想問下o記保養洗唔洗收檢查費果d
枝鏡正面撞花左有條疤想check下入面有冇事

想要p鏡就買p機啦

沙田CMK睇左有部陳列em5 mk2 4000, 二手vs陳列,邊樣好

想要p鏡就買p機啦

但鐘意O記個樣,同埋直出jog 好似色靚啲

想要p鏡就買p機啦

買齋BODY?

想要p鏡就買p機啦

沙田CMK睇左有部陳列em5 mk2 4000, 二手vs陳列,邊樣好

陳列即係比人試
二手就係比人操
都係check快門數啟動數開機數
冇乜分別,有保另計

想要p鏡就買p機啦

陳列即係比人試
二手就係比人操
都係check快門數啟動數開機數
冇乜分別,有保另計

陳列仲衰過二手 又長開插電
二手都有人會錫住用 少用 入防潮箱
公厠同二手閪既分別
識睇一定買二手

想要p鏡就買p機啦

接受到delay都ok ge 唔係同廠咁夾姐

齊齊等em5 III
想問下大家,買m43水機有無邊度好介紹 ?

齊齊等em5 III

唔知會改左啲咩

四寶三陽

Panasonic機 QC得,
買水冇問題

Olympus機冇咁穩,
去指定經銷商買返行啦
買唔起metabones
雙十一淘咗隻玩Nikon鏡
本來 x2 變 APS-C

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞