[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
用咗gx1幾年,想升級,GX7 or GX8 or G9

最好梗係G9啦但睇吓自己有冇需要先

GX85, 有5軸有防水防塵

GX85無雙防

G9

同廠易上手,平既G8 最新梗係G9

其實 G8 性價比好高

G8 ing

想問下G8和G9係咪有4k拍片限制?GX8同GX7拍4k有無限制?
今日去廣島,帶m43 一機3鏡都超輕鬆

廣島

G9

其實 G8 性價比好高

G8 ing

想問下G8和G9係咪有4k拍片限制?GX8同GX7拍4k有無限制?

https://steemit.com/life/@surfyogi/hack-your-lumix-4k-camera-to-shoot-unlimited-time-video

應該除GH系列以外全部都係有限制, 因為歐盟對可以拍到30分鐘片以上嘅相機歸類為攝錄機要額外抽稅
NTSC地區賣嘅就冇限制
其實我都好亂 有啲型號就全球都有限制 有啲就淨係PAL地區有限制 要慢慢google查
今日去isquare間panasonic問g85同gx85,
佢地話「discontinue咗」
前日上四寶又話冇貨,
其實我都係想出g9時gx85同g85會跌價,咁而家都唔知買咩好

有冇人會去

我都諗緊佢會唔會又on9正價

一陣俾部舊機佢再加錢換機仲貴過自己出面買咁點算

facebook page 有人講左,係會咁on9嘅

搵唔到個詳情

搵唔到個詳情

我都搵唔到,硬係覺得伏

賣撚左部舊再買新機無咁嬲

賣撚左部舊再買新機無咁嬲

好似之前都有類似promote, 計落係完全唔撚抵

搵唔到個詳情

我都搵唔到,硬係覺得伏

仲要叫人到時先知

搵唔到個詳情

我都搵唔到,硬係覺得伏

仲要叫人到時先知

今日去廣島,帶m43 一機3鏡都超輕鬆

邊三支鏡?

14-42餅,45-150
25.7

G9

其實 G8 性價比好高

G8 ing

https://steemit.com/life/@surfyogi/hack-your-lumix-4k-camera-to-shoot-unlimited-time-video

應該除GH系列以外全部都係有限制, 因為歐盟對可以拍到30分鐘片以上嘅相機歸類為攝錄機要額外抽稅
NTSC地區賣嘅就冇限制
其實我都好亂 有啲型號就全球都有限制 有啲就淨係PAL地區有限制 要慢慢google查

尋日被friend毒,應該轉去gh5加支12-60kitset了
水貨Olympus M.Zuiko ED 7-14mm F2.8 PRO 有冇人要
只用過一次,唔啱用。 $6000

啱就留Telegram
有需要買mac鏡可以睇下

水貨Olympus M.Zuiko ED 7-14mm F2.8 PRO 有冇人要

啱就留Telegram

巴打可唔可以分享下點樣唔啱用

啱就留Telegram

巴打可唔可以分享下點樣唔啱用

我主打水底攝影, 但如果帶呢支鏡落水, 個防水殼太貴. 唯有忍痛賣
要換Panasonic支7-14
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞