[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

epl3 trade左4190

Trade左乜先?

相信係em10 mk2?

唔係得em10mk3同em1mk2?
其實都扺屌

老實講佢都係俾個藉口大家買新機

消費者角度好似trade機咁樣 唔係白白扔左舊機 感覺涼好

二來佢又做少少特價賣多d 機

o記宜家淨係主打em1mk2 同em10mk3 em5mk2後繼無左影 btw 4190trade em10mk3同抵嘅

em10mk3睇mb01好似美圖感好重 磨皮磨到

未用過唔清楚 不過睇介紹文 mk3操作上無mk2自由度咁高 mk3真係一部入門機

Trade左乜先?

其實都扺屌

o記宜家淨係主打em1mk2 同em10mk3 em5mk2後繼無左影 btw 4190trade em10mk3同抵嘅

未用過唔清楚 不過睇介紹文 mk3操作上無mk2自由度咁高 mk3真係一部入門機

調返轉減左野?
部em5 唔知做乜對焦越黎越慢 有冇人知點解?

你係咪半夜送豆腐
試下factory reset update下firmware
唔得就係時候換機

你係咪半夜送豆腐
試下factory reset update下firmware
唔得就係時候換機

係你睇野愈黎愈快姐

其實都扺屌

調返轉減左野?

如果佢出em5 mk3 ,換埋sensor既話我諗都可以換機了

你係咪半夜送豆腐
唔得就係時候換機

咩係半夜送豆腐?

你係咪半夜送豆腐
唔得就係時候換機

係你睇野愈黎愈快姐

希望係,因為轉左新機

你係咪半夜送豆腐
唔得就係時候換機

係你睇野愈黎愈快姐

你克服唔到呢樣野,冇得同我部G9鬥...G9鬥...
呢度有無師兄有玩O記支9mm f8 魚?
我見好多網圖都好sharp,但佢個 三段式對焦係點用?

上utube睇 review就明

其實就係類似估焦方法去用 要精準DDD既咪開峰值睇

拎支9mm 去旅行做wide 得唔得?
用緊o 餅 14-42
一係nisi 0.7x 加14 2.5 , 但要加46 to 52環

得就得,不過日頭限定
https://youtu.be/mNNqk_PExR0

你係咪半夜送豆腐
唔得就係時候換機

係你睇野愈黎愈快姐

你克服唔到呢樣野,冇得同我部G9鬥...G9鬥...

我買咗個好性感嘅皮套呀

其實都扺屌

em5跟本同em10重疊咗,除咗三防,基本上一樣,但點解epl好似仲貴過em10(如無記錯)

同canon定位有得揮 入門中階差少少又賣貴d 𣎴過三防機身做功係好一截

10M2一出果陣係追5M2追得好貼
後續更新又拉番開幾個馬位啫,唔算完全重疊
BTW 都講左唔少次10m3有cut有加而且更入門朋友化
入門機出文就梗係用多啲filter 玩特效

其實都扺屌

em5跟本同em10重疊咗,除咗三防,基本上一樣,但點解epl好似仲貴過em10(如無記錯)

同canon定位有得揮 入門中階差少少又賣貴d 𣎴過三防機身做功係好一截

有乜分別求學野
入門機俾我就買epl8啦

有乜分別求學野
入門機俾我就買epl8啦

加:4K, 121區對焦, 特別模式集中到AP
cut: FN制設定自由度減少, IS mode簡化, 模式參數設定彈性減低

epl8冇咩唔好冇咩好,三軸防震再少個EVF,呢啲就睇買果個有咩要求囉
依加入G85會唔會太遲?

點為之太遲 G85幾好呀 唔洗G9啲功能咪買G85囉 又唔係貴

等G85 2手再平先入手
用過G7 影相能力唔太滿足,
有同無low pass filter會差幾多?
GH5 lowlight version

黑人問號

傳聞會出新GH5 lowlight版

我想要 all in one lo. 好似 Sony 咁,D function 拆開唔同 model. 真係好差。

有個朋友由A7,A7R,A72玩到A7R2, 據佢所講A7R2低光高感下唔會比A7S2爭好好多(影相咁計
ALO唔係唔得,而係整合既時候總要有野要取捨,

單極化推進反而係簡單D,

當然,睇價買機從來係消費者既重點
GH5 lowlight version

黑人問號

傳聞會出新GH5 lowlight版

我想要 all in one lo. 好似 Sony 咁,D function 拆開唔同 model. 真係好差。

仲要係GH5己經係一部拍片專用機
O記又有新promote,
em10iii + 12-40 + 價值$1189禮品 = $8990

Pen F + 12-42 ez + 價值$2609禮品 = $8990
em10iii + 12-40 + 價值$1189禮品 = $8990

Pen F + 12-42 ez + 價值$2609禮品 = $8990

不了

不了

兩舊唔好食既包
點都揀要部好機身

不了

兩舊唔好食既包
點都揀要部好機身

我繼續等

Image from 50mm F1.1

頂你隻TVBUDDY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞