[細底係原罪] M43呢邊報到 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想要大廣角 行山旅行影下相最經濟有咩選擇好?
大家買機 鏡 一手二手係邊買都講下
想要大廣角 行山旅行影下相最經濟有咩選擇好?

3-4K 咪p記7-14 或老蛙

一手星際
二手日本

一手Cam2
二手買唔起 dcfever仲貴過新咁濟

一手Cam2

肥花

一手Cam2

肥花

肥花真係睇下好唔好彩遇著平放

一手Cam2

肥花

佢地好撚搞笑 冇盒冇剩就話condition靚
花曬就話仲有保齊配件blablabla
如果乜都齊分分鐘貴過行 只因為佢成年前用幾多幾多買落

賣野又多二手佬

早兩年都唔係咁

一手Cam2

肥花

賣野又多二手佬

早兩年都唔係咁

有無反同菲林機興返之後多左好多二手狗搵水魚
放野又多壓價狗,pm 淨係擺低個價錢,通常屌完佢就blacklist
本來諗住出12-40, 但係尋日出去玩左陣,覺得太重(本身單反已有恆定大光圈zoom), 買m43都係想輕便為主

大家對支14-42EZ電餅有咩評價,主要用黎看下門口,主力用15.7

支電餅幾OK, 11月去廣島都係用佢,餅真係超輕便

小心,有人話依支鏡易壞
本來諗住出12-40, 但係尋日出去玩左陣,覺得太重(本身單反已有恆定大光圈zoom), 買m43都係想輕便為主

大家對支14-42EZ電餅有咩評價,主要用黎看下門口,主力用15.7

小心,有人話依支鏡易壞

有一期 p, o d鏡都係排焊出事 拎去整完一排又斷

一手Cam2

肥花

賣野又多二手佬

早兩年都唔係咁

放野又多壓價狗,pm 淨係擺低個價錢,通常屌完佢就blacklist

我遇過 可能同一個人
好撚狗 事緣我Set好個價
佢淨係pm個價錢, 比我個個減左800我冇理佢

過兩日我自己減左500
又係同一個人pm得個價錢 係我新個個價錢減800

我懷疑係二手狗唔理會3721係咪都pm 係咪都減800
分分鐘你覆完佢佢再減你800

建議ching下次遇到直接話OK 然後約交收然後放飛機

一手Cam2

肥花

賣野又多二手佬

早兩年都唔係咁

我遇過 可能同一個人
好撚狗 事緣我Set好個價
佢淨係pm個價錢, 比我個個減左800我冇理佢

過兩日我自己減左500
又係同一個人pm得個價錢 係我新個個價錢減800

我懷疑係二手狗唔理會3721係咪都pm 係咪都減800
分分鐘你覆完佢佢再減你800

建議ching下次遇到直接話OK 然後約交收然後放飛機

諗住玩電話算
早幾日有個又係咁,我串完佢又開第二個ac屌返我
不過m43 d野算比較少二手狗搞搞震
Between我發覺Pen-F個shutter shock都幾嚴重下
drive mode唔開anti-shock既話1/80就開始鬆郁矇

開頭仲以為防手震壞左
Between我發覺Pen-F個shutter shock都幾嚴重下
drive mode唔開anti-shock既話1/80就開始鬆郁矇

開頭仲以為防手震壞左

落架都係咁??如果落架都有問題,就排除手震問題

另外,olympus對焦係咪比panasonic差??
我見olympus起碼少左zone focus ,得single point

開頭仲以為防手震壞左

我見olympus起碼少左zone focus ,得single point

冇落架呀 因為我手持 用同唔用anti shock既分別都幾明顯下

開頭仲以為防手震壞左

係咪天生快門震動問題咋 pan g7都係咁

開頭仲以為防手震壞左

zone focus 好似要em1 mk2 先有

開頭仲以為防手震壞左

係咪天生快門震動問題咋 pan g7都係咁

我睇就係 依家長用anti-shock

開頭仲以為防手震壞左

zone focus 好似要em1 mk2 先有

em10iii都有

其實,電餅唔差
不過影景就想要廣角
影人就想要大光圈定焦

最尾跟kit出左14-42ez, 再入埋15.7 同埋45.8
多數影下室內生活相,而家長插15.7
12-40 2手3000幾其實幾吸引,但係真係太大碌

其實,電餅唔差
不過影景就想要廣角
影人就想要大光圈定焦

最尾跟kit出左14-42ez, 再入埋15.7 同埋45.8

室內相,大光圈真係好緊要
我寧願買P記1260奶,不過貴好多
45.8 出街影囡囡
我都想入哩支
我仲諗緊收支 12-40 2.8 去旅行,配em10 ii 手感會唔會好差,咁大碌

其實,電餅唔差
不過影景就想要廣角
影人就想要大光圈定焦

我仲諗緊收支 12-40 2.8 去旅行,配em10 ii 手感會唔會好差,咁大碌

最好自己去d大舖自己拎上手試下,我本來諗住買12-40 2.8 + 45 1.8, 但係拎完上手就打消呢個念頭

不過你去旅行有支24mm大光圈zoom lens一支搞掂又應該方便d既,睇你自己想要d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞