日本鐵道情報及旅遊交流區(09)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

睇黎都係無我嘅事,我都係出翻去坐山手線算

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

搭上一個站去新大阪轉はるか咪無事囉

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

大阪環狀線都唔簡單喎,剩係關空紀州路快速已經考起某d人

我反而覺得大阪環狀線唔算太難,上次去大阪無咩事發生

btw最難都係天王寺嘅部份啫
天王寺駅始發(一部份京橋始發)嘅環狀線內回列車行完一圈之後就會直通大和路線/阪和線
情況同內回各停會係西九条駅直通ゆめ咲線去環球影城一樣
直通埋関西空港線嘅列車會係日根野駅同去和歌山嘅解連結 車內/駅內放送都會不斷重覆前4卡後4卡分別去邊
咁當然 同有成個獨立運転系統嘅山手線比嘅話就一定係後者易理解得多嘅
有冇人4/11去EGL恥笑因鐵?

有啲想去

做咩

悼念快變JR札幌

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

去米原
但真係唔奇,上次新大阪上haruka入京都總站(不停高槻),查飛都問我係咪京都

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

はるか唔停大阪真係好on9,雖然無得佢停

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

要行梅田貨物線嘛

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

去米原
但真係唔奇,上次新大阪上haruka入京都總站(不停高槻),查飛都問我係咪京都

一個月台做晒兩個方向,心急唔睇水牌好易上錯

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

去米原

大阪去京都
搭特急而唔搭新快速是常識吧

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

等多10年啦
想問下點自已上網俾錢book玉手箱號

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

要行梅田貨物線嘛

都係因為環狀線轉唔到入東海道線

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

去米原

大阪去京都

スーパーはくと/Thunderbird
Smart-EX app已經上線啦
iOS: https://itunes.apple.com/us/app/id1253336330
An: https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.jr_central.exreserve.or

登記咗

最火爆的東海道‧山陽新幹線線上預訂APP上線啦
想問下點自已上網俾錢book玉手箱號

上九州官網登記,再預約
因鐵又黎料

https://www.facebook.com/my.rail.cyc.yin/posts/540576692953002

https://uhb.jp/news/?id=3007

閹掣

即開住車都要踏實?都幾辛苦

博多

10/15 一般公開

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

坐咗倒頭車去京都

去米原

大阪去京都

スーパーはくと/Thunderbird

好似仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞