日本鐵道情報及旅遊交流區(09)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

成田線個形狀已經奇怪
我都未研究到佢搞乜鳩

唔難理解,一條主線加兩條支線
不過唔明點解我孫子支線唔獨立成線姐

咁樣理解總武線快速同成田線嘅運転系統有冇錯?
成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子
   ~鹿島神宮 (鹿島線直通)
~成田空港 (空港支線)
~我孫子 (我孫子支線)

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東
   ~成田~鹿島神宮 (成田線・鹿島線直通)
      ~成田空港 (成田線空港支線直通)
~蘇我~君津 (內房線直通)
   ~上総一ノ宮 (外房線直通)

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

睇黎都係無我嘅事,我都係出翻去坐山手線算

渣ga

成田線個形狀已經奇怪
我都未研究到佢搞乜鳩

成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

成田線個形狀已經奇怪
我都未研究到佢搞乜鳩

成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

大阪環狀線都唔簡單喎,剩係關空紀州路快速已經考起某d人

成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

離心力好勁
坐坐下會唔知fing 咗去邊

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

離心力好勁

好似南海嗰架咁
飛越奈何橋

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

離心力好勁

好似南海嗰架咁
飛越奈何橋

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

離心力好勁

好似南海嗰架咁
飛越奈何橋

都算好彩,咁樣行過都冇出軌跌落河

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

離心力好勁

好似南海嗰架咁
飛越奈何橋

都算好彩,咁樣行過都冇出軌跌落河

出事上國際新聞
有冇人4/11去EGL恥笑因鐵?

講複雜東京真係贏晒,上次同ex去東京,其中一日分開行,打算近近地坐橫須賀線,預備上車前睇多眼班車係去邊,見到竟然係去成田,好彩無上,如果唔係都唔知點算,就算見到佢寫下一班車係去東京都唔班玩啦,拿拿聲去坐翻山手線就算

總武線快速真係黐線,上下行都直通,又分開唔同方面,勁易坐錯車

總武快速線還好

湘南新宿Line兩端每端可以直通兩條線,有普通快速特別快速,路軌仲要同埼京線share,啲總站名又唔多出名

斷估你觀光都唔會搭到去直通嗰部分掛,佢都係去到大宮先分宇都宮定高崎線姐,去鐵博應該唔洗返,淨係分返呢班係出城定入城就OK

打錯,係唔洗煩

去大宮梗係新幹線

利申試過

東京 大宮 23 分鐘坐到熟

博多

博多

我都估係

有啲想去

講複雜東京真係贏晒,上次同ex去東京,其中一日分開行,打算近近地坐橫須賀線,預備上車前睇多眼班車係去邊,見到竟然係去成田,好彩無上,如果唔係都唔知點算,就算見到佢寫下一班車係去東京都唔班玩啦,拿拿聲去坐翻山手線就算

總武線快速真係黐線,上下行都直通,又分開唔同方面,勁易坐錯車

總武快速線還好

湘南新宿Line兩端每端可以直通兩條線,有普通快速特別快速,路軌仲要同埼京線share,啲總站名又唔多出名

斷估你觀光都唔會搭到去直通嗰部分掛,佢都係去到大宮先分宇都宮定高崎線姐,去鐵博應該唔洗返,淨係分返呢班係出城定入城就OK

打錯,係唔洗煩

去大宮梗係新幹線

利申試過

總武快速線還好

打錯,係唔洗煩

去大宮梗係新幹線

利申試過

東京上野gran class
https://youtu.be/GyEc-cdmB_4

有啲想去

做咩

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

成田線個形狀已經奇怪
我都未研究到佢搞乜鳩

成田線:
千葉~成田
~佐原~銚子

橫須賀・總武線快速:
久里濱~東京~千葉
~佐倉~成東

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

大阪環狀線都唔簡單喎,剩係關空紀州路快速已經考起某d人

我反而覺得大阪環狀線唔算太難,上次去大阪無咩事發生

突然間好頭暈

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

有啲想去

做咩

星呀星 你無事呀嘛

我暫時重頂得順

坐大阪環狀線啦

都有一大堆黃泉路快速

笑左出黎

梅田客永遠坐唔到入機場

都市傳說?

迷離日出康城啲friend
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞