【波譎雲詭】國際時事政治選舉集中理性討論區

1001 回覆
85 Like 4 Dislike
消息指西班牙政府將DQ獨派

係指唔俾參加十二月的地區選舉

Sor
消息指西班牙政府將DQ獨派

係指唔俾參加十二月的地區選舉

Sor

聽聞係會引用法例強制解散獨派背景政黨
制止參選
Trump on Air Force One

想見到Trump 佢起東京三日兩夜有冇咩公開活動

佢個女就啱啱出場

Japan is all abuzz about the arrival of a Trump: Ivanka Trump

佢個女就啱啱出場

Japan is all abuzz about the arrival of a Trump: Ivanka Trump

https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/japan-is-all-abuzz-about-the-arrival-of-a-trump-ivanka-trump/2017/11/02/a60041ee-bf1c-11e7-9294-705f80164f6e_story.html?utm_term=.57434e8faa82
Queensland State Election (25 Nov)
Galaxy Poll

Primary Vote
Labor 35%
LNP 32%
One Nation 18%
Greens 9%

2 Party Preferred
Labor 52%
LNP 48%
呢段介紹唔錯

Catalonia’s independence movement, explained

https://www.youtube.com/watch?v=__mZkioPp3E
十一月有趣選舉日程

11月9號 福克蘭群島議會
11月13號 索馬里蘭總統暨議會
11月26號 尼泊爾眾議院首輪
十一月有趣選舉日程

11月9號 福克蘭群島議會
11月13號 索馬里蘭總統暨議會
11月26號 尼泊爾眾議院首輪

11月25號 澳洲昆士蘭州議會
仲有11月7號 美國維珍尼亞州州長選舉
https://youtu.be/wVckRJvuBQY
[選舉廣告]呢個暗諷共和黨候選人支持者全部係racist 好大爭議
另外前兩日,侵侵正式提名Powell做聯儲局主席
另外前兩日,侵侵正式提名Powell做聯儲局主席

又有得升
https://youtu.be/wVckRJvuBQY
[選舉廣告]呢個暗諷共和黨候選人支持者全部係racist 好大爭議

啱㗎喇繼續亂鳩咁標籤Trump supporter 連任贏得越勁
其實trump 一直對日本唔係幾好

其實trump對邊個都唔好
Trump既態度就成個曹操咁
寧我負天下人 莫天下人負我
咩都以美國自己利益為先
其他人係點wfc
以美國人咁睇佢咁做係完全正確

但有強烈想日本擴軍既意圖

但有強烈想日本擴軍既意圖

佢係好似廢老 redneck咁,覺得日本貨,日本車 搞死美國製造業

就算trump真係成功趕哂墨仔走, d製造業又真係成功返哂美國
white trash過多兩年咪又係要比ai取代
成班友高中未畢業, 競爭力低 點都係比人淘汰架啦

你真係覺得投侵嘅半個美國人口都係高中未畢業 redneck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞