【波譎雲詭】國際時事政治選舉集中理性討論區

1001 回覆
85 Like 4 Dislike
加泰議會將會喺香港時間下午六點開會

快啲開啦

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

應該都無咩驚喜

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

應該都無咩驚喜

Agger

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

應該都無咩驚喜

Agger

應該睇西國會點玩
如果真係決議收自治權就去馬了

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

應該都無咩驚喜

Agger

應該睇西國會點玩

Spanish Senate 好似就vote啦
加泰政府主席以未獲西班牙中央保證若提早地選就不啟動155條為由,放棄提前地選,並在今日稍後自治區議會全體會議上,提出由全體議員決定是否宣佈獨立。

from 歐洲動態fb page

快啦屌
加泰政府主席以未獲西班牙中央保證若提早地選就不啟動155條為由,放棄提前地選,並在今日稍後自治區議會全體會議上,提出由全體議員決定是否宣佈獨立。

快啦屌

Register咗條Motion,但係無見到有提表決時間表

快啲開啦

獨立定係選舉變相公投

應該都無咩驚喜

Agger

應該睇西國會點玩

收就收硬架啦
而家又唔敢宣佈獨立
五毛煩膠雲集,巴打真係要多啲推正氣post

ok

快啦屌

Register咗條Motion,但係無見到有提表決時間表

又話即將辯論同表決

統派離場抗議
表決?
表決?

表決?

Vote on the Declaration of Independence is now underway in the Catalan Parliament
點票中
點票中

已通過
DW reports Catalonia voted for independence

統派離場抗議

垃圾
DW reports Catalonia voted for independence

有冇議會link

有冇議會link

Euronews
BBC已push 加泰議會通過獨立議案,宣布獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞