【地獄深淵】【恐怖懸疑】《千萬不要乘往堅尼地城的137號死亡電車》4

1001 回覆
64 Like 7 Dislike
聽日10點出文
多謝大家支持

文杰
你個仆街死左翔哥會好難過架
文杰
你個仆街死左翔哥會好難過架

通常兄弟都係表面打餐死
內裏好在乎
訓前一推
訓前一推

多謝巴打
大家都好夜訓
聽日10點出文
多謝大家支持

夢巴
Paperize個網入面上下兩冊條link 錯左
㩒落去會redirect左去淨買上冊
得閒搞搞佢

另外想問送去外國會唔會要加運費

超級螢光筆巴打
Sorry我遲咗覆你
出版社話,如果寄去外國的話 要睇返係寄去邊個國家
所以要麻煩巴打講一講要寄去咩國家 我地計一計運費
請問巴打寄去邊?

巴打求答
夢巴
得閒搞搞佢

超級螢光筆巴打
Sorry我遲咗覆你
請問巴打寄去邊?

巴打求答

Oh 睇唔到sor
英國呀
不過其實我可以照寄香港
唔使咁麻煩搞咁多野
仲有12個鐘呀
聽日10點出文
多謝大家支持

十點啦
定仲有12個鐘
夢巴
得閒搞搞佢

超級螢光筆巴打
Sorry我遲咗覆你
請問巴打寄去邊?

巴打求答

Oh 睇唔到sor
英國呀
不過其實我可以照寄香港
唔使咁麻煩搞咁多野

寄香港就唔需要加錢會方便D既
巴打決定啦
仲有12個鐘呀

等多陣啦絲打
聽日10點出文
多謝大家支持

十點啦
定仲有12個鐘

係夜晚
呢D故夜晚睇有feel
讚咗先彈。。。

要讚嘅係今集寫得好好,幾有電影感。

但係,真係太太太似23樓啦!
606 left
讚咗先彈。。。

要讚嘅係今集寫得好好,幾有電影感。

但係,真係太太太似23樓啦!

唔緊要照講啦 我會參考的

巴打講緊段回憶?
606 left

以前唔想追故 一直無入黎 今個假期一次追哂 好正呀

以前唔想追故 一直無入黎 今個假期一次追哂 好正呀

多謝巴打
留名
留名

多謝支持
仲有兩粒鐘
===
強烈建議!
聽住以下Background Music閱讀呢集,效果會更佳!
https://www.youtube.com/watch?v=wpnsn1pGaqk
===

為什麼沒有人救他。

誰能告訴我,為什麼。

203號房間迴盪著夢魘般的死寂,氧氣如被抽光般,讓我喘不過氣。

我恍然若失地瞧著灰白地磚上的樽蓋,在淡黃照射下,還是看到它表面的水滴。

不是酒,不是血。是不慎淌下的淚,比伏特加還苦澀。

思緒凌亂得很,卻浮現出清晰的一句:文杰死了,被一名斧頭男殺死了。

拳頭用力握緊,用力得要抓破手掌肌膚,可還真的以為,這樣便止得住傾盆的淚。

而下秒,哀緒均化作極端的仇恨。

「我要殺咗你。」我狠瞪著半敞的門,門外的漆黑以無聲回應,相信拖著文杰屍首的兇手已走到很遠。

「翔……翔哥哥……」身後的床底傳來小穎的呼喚,語氣充斥著畏懼,我卻置之不理。

不清楚兇手是誰……我不清楚兇手殺人的目的……我甚至不清楚兇手正前往哪裏……但唯獨一件事情是清楚不過的。

一定要殺掉他,讓他品嚐同等的苦楚。

我猛力咬著下唇,站起來逕自往門口走去,內心如一頭停不了的怒獸,誓死要將那斧頭人宰掉──

「天翔你做咩啊……」芊琴從後挽著我的手,試圖阻撓我。

「殺咗個兇手。」我甩開芊琴白滑的小手,猶疑不決地握緊門柄,是冷冰冰的觸感──

「翔仔你唔好咁啦……你都冇武器……」千琳憂心忡忡的步近我,「你貿然出擊,未只會──」

一種莫名其妙的反感滲透全身,驅使我回過頭,以怪異的眼神掃視眾人,喘息伴隨心跳速度驟增。

這班人怎麼如此犬儒?

「咁唔通睇住文杰白白犧牲?」我抵不住壓力,宣洩著憤恨。下巴流滿血,是被咬破的唇淌的,是被割破的心淌的。

「文杰既事,冇人想架……」千琳揪心的道,「就算你衝出去,都係於事無補架。」

是嗎。

「天翔……我明白……」芊琴站在我身後,左手掩著嘴,「但你唔好咁激動先……」

為何都不聽我的,難道總是我錯嗎。

「收聲啊!」我跪下抱頭,強忍腦袋撕裂般的痛,「你地全部都覺得我錯,係咪?」

「唔係啊,唔係啊……」芊琴的身軀輕輕顫抖,臉上滲滿無奈,可我此刻只看到了噁心。

不是我錯,都是你們的罪。

「你地點解唔救文杰?」我拭著下巴如泉的淚,「點解要睇住佢死?點解啊!」

眾人包括芊琴亦張口結舌。

「係你地害死佢架!」我的聲音不能更沙啞,手指地磚上的污血,那是文杰存活過的僅有憑證,「你地班自私精……」

「天翔……聽我講……」芊琴步近我,一臉揪心的輕拉我的衣袖。

你們這班虛偽的小人。

「同我走開啊!」

下一秒,我跪倒在冰冷地磚上,呆盯著躺倒地上的女孩。

時間想必凝固了,要不然四周怎會安靜如此。

剛才好像大力推跌了芊琴……怎麼會這樣……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞