[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(13)新shop好趕客喎sc

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
基本而家只係打2 V 2
單人中間有段時間無打, 啲牌完全唔夠打, 卡咗係29XX
2 V 2 有度好係四個人唔同DECK唔同配合, 可以玩到最尾加時反CUP
單對單有時互剋或者卡牌LV爭得遠都無得打

2v2仲on9啦 咁多豬隊友雷人
真係玩到忟

其實係相對既
對面有時都有呢種人
不過唔會跌盃 睇得輕鬆啲
我2v2既打法係用xbow deck
我入場load得快 直接6水橋頭xbow
對面多數放唔切野守 比我鎖塔
通常咁快無左一座塔對面就會走場
輕鬆3冠
又或者大家無默契 放兩支火箭or超多兵去解
13 14水解6水 笑死我
基本而家只係打2 V 2
單人中間有段時間無打, 啲牌完全唔夠打, 卡咗係29XX
2 V 2 有度好係四個人唔同DECK唔同配合, 可以玩到最尾加時反CUP
單對單有時互剋或者卡牌LV爭得遠都無得打

玩2v2唔會提升到技術
想升杯,不外乎睇多d勁人打同埋不斷升卡
2v2玩 鬥poke 鬥法術
講真touchdown先係2人協力
比賽都完左啦,都好似仲未有平衡性更新既消息既

其實有乜唔平衡呢?我唔覺得有邊隻特別強勢,除左野豬多數R到一下,其他已好平衡。你睇頭100 位就知

肥布琳玩得好勁,睇佢玩好爽。

我覺得可以諗方法nerf下公主騎士桶流

騎士桶只不過係一副穩穩陣陣嘅長青deck,冇話特別強勢,但食操作。難打xbow,巨人3法術毒礦,骨召

騎士桶點打石頭人
岩岩學點玩
打親石頭加暗女巫都輸
同埋玩得好易唔易上十二勝
打超騎豬又係輸硬
玩2V2
- 開波等對面出左成十水過埋河先出牌
- 開波橋頭大皮卡
- 用蚊守BB龍
- 開波防守建築放公主塔後面,更可怕係見到咁都唔攻另一路,用所有水攻一支無用既建築
到底而家D新手係邊度學呢D招番嚟,全部好有默契自動波識出咁

其實有乜唔平衡呢?我唔覺得有邊隻特別強勢,除左野豬多數R到一下,其他已好平衡。你睇頭100 位就知

騎士桶只不過係一副穩穩陣陣嘅長青deck,冇話特別強勢,但食操作。難打xbow,巨人3法術毒礦,骨召

騎士桶點打石頭人
岩岩學點玩
打親石頭加暗女巫都輸
打超騎豬又係輸硬

佢一落石人就all in另一條路迫佢守,佢隻石人會冇後排跟進。最後地獄塔燒死隻石人。佢放水塔就即用火箭炸,1水都唔好比佢儲。最好唔到等滿水先出牌,石人滿水一波推進騎士桶好難守。
超騎豬就難搞啲,佢超騎守橋頭,騎士會過唔到河,木桶輸出都好細。睇下有冇其他高手識點解超騎豬。
驟死賽模式挑戰 (炮車骨召)
誠意推介這套炮車骨召
這個陣很穩, 簡單易用
輕鬆打幾次12勝
https://youtu.be/WKEFMyhrN8Q
會友鏢局 招募鏢頭

主會 - 4300盃
#LUO2QOV
分號 - 3800盃
#2LPR8GGV
叁號 - 4000盃
#2QRUL9RC

歡迎好戰/長期刷Challenge玩家
12勝以上玩家優先考慮
以禮待人 無禮即踢
請注意:以下平衡性調整尚未實裝到遊戲中! 將於12月11日上線。
我們對《部落衝突:皇室戰爭》進行卡牌平衡性調整是基於大量的遊戲測試,並根據玩家的反饋建議進行資料分析之後的綜合考量。

挑戰者們可以期待定期的平衡性調整,這些調整都是為了給玩家帶來更好的遊戲體驗。
野豬騎士:
攻擊速度從1.5秒降低至1.6秒,首次攻擊出手速度降低0.1秒。
騎士:
攻擊速度從1.1秒降低至1.2秒
王子:
生命值提升5%,攻擊速度從1.5秒提升至1.4,秒
傷害型法術(火球、雷電法術、電擊法術、復仇滾木、毒藥法術、火箭、萬箭齊發):對皇家塔造成的傷害降低5%
戈侖冰人:
死亡附加的減速效果持續時間從2秒降低至1秒
骷髏氣球:
現在具有死亡附加傷害
骷髏巨人:
生命值提升5%
骷髏守衛:
傷害提升5%,生命值提升5%,攻擊速度從1.2秒提升至1.1秒。
哥布林(包括哥布林、哥布林大隊、哥布林飛桶):
傷害降低6%
聖水收集器:
生命值降低13%
問題修復:
迫擊砲 – 已修復:
攻擊位於最近射程的目標時會卡住問題
地獄飛龍、地獄之塔 - 已修復:
打破護盾(骷髏守衛、黑暗王子、加農炮戰車)後,傷害值沒有重置的問題
如果您有任何想法或者建議,請加入我們的官方FB粉絲頁-部落衝突:皇室戰爭 Clash Royale,並留言給我們吧!
我們競技場見!
《部落衝突:皇室戰爭》遊戲團隊
終於NERF騎士豬桶,等左好耐
盾骨BUFF左好開心,希望用得過
終於肯執執個筒同隻豬
又Nerf水塔 以後一個火球炸水塔仲有幾多淨

如無意外,大電炸應該回唔到水.
火球就減1個

火球就減1個

即係改左後用法術打水塔有賺?
點解要咁改呢?由防守塔變做貧血

火球就減1個

即係改左後用法術打水塔有賺?
點解要咁改呢?由防守塔變做貧血

我估咋,如果唔係改血黎做咩
堅持左成大半年唔肯用豬,最近頂唔順開始求先嚟NERF

我都近排先升豬,以為佢永遠唔改

騎士桶點打石頭人
岩岩學點玩
打親石頭加暗女巫都輸
打超騎豬又係輸硬

佢一落石人就all in另一條路迫佢守,佢隻石人會冇後排跟進。最後地獄塔燒死隻石人。佢放水塔就即用火箭炸,1水都唔好比佢儲。最好唔到等滿水先出牌,石人滿水一波推進騎士桶好難守。
超騎豬就難搞啲,佢超騎守橋頭,騎士會過唔到河,木桶輸出都好細。睇下有冇其他高手識點解超騎豬。

騎桶帶風既表示石頭睇對手識唔識賣塔
唔可以all in 因為你根本套deck係冇野可比你屙 桶要加冰屎攻 逼佢要落野守 如果佢用老木 咁騎士5哥就守到石頭 公主加風老木都解到好多後解 其餘就執生啦 贏面都大
mk豬冇出錯係可以完美解到佢所有攻勢 留隻騎士擋mk就得 每下桶都可以r到 所以最後係會贏
至於唔係帶風就帶電塔啦 地獄塔我覺得一般 電塔低水d又唔怕干擾 一樣可以打得贏石頭mk豬
最近升緊騎士先nerf
另外想問3/6/0/11.5先升到4400
我係咪要轉一轉陣
最近升緊騎士先nerf

屌我都爭一步升13LV騎士,好在仲爭100張,不過其實騎士都用到既,不過而家咁改都係轉DECK玩

我都近排先升豬,以為佢永遠唔改

親生仔都搞,明明係"最平衡既卡",屌左成大半年都唔做野,而家先搞,好在剛開始
水塔已經算高水,用完仲要比人賺水
新玩既玩家唔知去邊就黎薯仔部落啦
Clan Tag: #8LCGG222

Link: link.clashroyale.com/invite/clan/cnt?tag=8LCGG222&token=athswan2&platform=iOS

開心玩 冇咩規則 但係都盡量捐多D卡 等個clan興盛左先搞多D野 我地保證可以開到十個部落箱啊

唔知有冇人入黎呢 依家得好小人希望多d人入黎玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞