即影即有貼相 / 集中討論post (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
仲掙扎緊香港買one step2定係美國官網pre order

Logon依家買送tote bag

早知晌香港買
仲掙扎緊香港買one step2定係美國官網pre order

唔知佢保養係咪都要寄返去呢

唔知佢保養係咪都要寄返去呢

你地會唔會為你地部相機配鏡頭蓋?
部onestep2無蓋拎出街好怕hi花鏡頭
你地會唔會為你地部相機配鏡頭蓋?
部onestep2無蓋拎出街好怕hi花鏡頭

原本果部都係冇鏡頭蓋

早知晌香港買

same
不過平幾舊,我等得
尋日狗衝左去海港城買onestep2全套 試埋新相紙影左兩幅 用flashlight影人幅相有點過曝
同埋唔係好鍾意flashlight變左部機控制開唔開
尋日狗衝左去海港城買onestep2全套 試埋新相紙影左兩幅 用flashlight影人幅相有點過曝

太近?

600系盒機都係相機控制哦 (其實果度有兩個shutter制)

你意思係同加插上去嘅flash比較?

早知晌香港買

same
不過平幾舊,我等得

你到時要勁影哦
舊相~
Impossible Film SX-70 (明顯係啦 信興酒樓都冇左咯)

記得多D出相多D正皮引多D巴打一齊玩即影即有

冇人留意偷雞貼多次應該唔係好覺嘅就
入手

舊相~
Impossible Film SX-70 (明顯係啦 信興酒樓都冇左咯)

IM隻色
舊相~

IM隻色

果陣天口涼
入手

leica都有黑色就正咯
黑色

太近?

600系盒機都係相機控制哦 (其實果度有兩個shutter制)

以前我舊嗰部600有兩個shutter揀用唔用flashlight 依家嗰部係得一個shutter同默認左用flashlight 要同時㩒住後面個制同shutter先唔會開 好唔就手

太近?

以前我舊嗰部600有兩個shutter揀用唔用flashlight 依家嗰部係得一個shutter同默認左用flashlight 要同時㩒住後面個制同shutter先唔會開 好唔就手

竟然
可能預你點都要落燈影
舊果架好似都光圈唔知8.8定十幾
太夜唔google了
新相紙熱嘅時候有冇舊TIP紅得咁誇張
記得初初入坑時成日擔驚受怕 凍又死熱又死
邊到買pack film抵,還是都係淘寶
新相紙熱嘅時候有冇舊TIP紅得咁誇張
記得初初入坑時成日擔驚受怕 凍又死熱又死

下星期涼少少,希望有幫助。
或者08/17 sc70 film唔用住
07/17嘅600我冇買,唔清楚有冇同樣問題。
邊到買pack film抵,還是都係淘寶

停產+唔復產物品冇“抵“可言啦。

太近?

竟然
可能預你點都要落燈影
舊果架好似都光圈唔知8.8定十幾
太夜唔google了

日光日白影唔記得㩒就
星期六日打風
想假期試日光可以慳返了
星期六日打風
想假期試日光可以慳返了

打風係屋企洗返乾淨啲撕拉片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞