即影即有貼相 / 集中討論post (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
都講下這個印相機啦~

菲林變相紙,真係印出來。
應該係KO左Impossible塔個價錢,抵既都,好似係。

好似三舊幾水,水貨。

RECAP一下

肥花有人賣,由HKD375"減"到HKD400
似乎有得炒

我見到有團購唔洗3舊水一部
不過無咩興趣買

部野生不逢時

都唔係嘅
呢部野應該都吸引好多學生買
始終SP2貴咁多
宜家比我寧願買多兩盒相紙
喂,Lomo Instax Square填問卷啦 

Lomography 8-time creator 3 days ago
Thank you so much for your kind words, this project would not have been possible without you all
We will send out our survey soon which will ask for your shipping information!!

問到先算啦

問咗啦 

我未呀

知你未有新地址,唔使你填住 

未有EMAIL

有啦~都唔知填咩好。unknown until december

隨時改得既~ 已聯絡老母

You're backer 393.
仲未收到問卷
係email到收?

問咗啦 

我未呀

未有EMAIL

有啦~都唔知填咩好。unknown until december

仲未收到問卷
係email到收?

如果有裝App會出Push提你,無就等E-mail。

Lomography 8-time creator 3 days ago
Thank you so much for your kind words, this project would not have been possible without you all
We will send out our survey soon which will ask for your shipping information!!

問到先算啦

問咗啦 

我未呀

未有EMAIL

地址隨時入KS都改得啦

仲未收到問卷
係email到收?

如果有裝App會出Push提你,無就等E-mail。

我收EMAIL的

地址隨時入KS都改得啦

都講下這個印相機啦~

好似三舊幾水,水貨。

RECAP一下

似乎有得炒

不過無咩興趣買

部野生不逢時

都唔係嘅
始終SP2貴咁多

買多幾盒MINI拎去餵架印相機
Polaroid 隻新相紙好好J
係未log on有賣
係未log on有賣

係啊,快啲去買啦
但佢冇出spectra
係未log on有賣

係啊,快啲去買啦
但佢冇spectra

唯有用住pack陳年相紙
都講下這個印相機啦~

好似三舊幾水,水貨。

RECAP一下

似乎有得炒

不過無咩興趣買

部野生不逢時

都唔係嘅
始終SP2貴咁多

https://www.amazon.co.jp/gp/product/B0756Z5BPN?th=1

日本阿瑪信
信用咭俾錢
係未log on有賣

係啊,快啲去買啦
但佢冇spectra

唯有用住pack陳年相紙

其實應該鋪頭會有impossible貨
畢竟spectra菲林唔太好賣
都講下這個印相機啦~

好似三舊幾水,水貨。

RECAP一下

似乎有得炒

天皇都係330好似 (純粹趁有得用想再用下d emoji
[quote]都講下這個印相機啦~

天皇都係330好似 (純粹趁有得用想再用下d emoji

買返架啦~~
330?

我覺得新菲林呢
可以推光返DDDDDDD咁多

可能係冇左層灰(之前反差度唔夠果浸文青灰)
感覺上如果影光DDDDDDD咁多
只要唔係爆
俾個暗位出返多些少
咁就冇得彈

我試左上星期日
勁太陽 影正光
黑色只係轉半格咁上下

冇藍火 不過真係勁偏紅
(這個係最初期既問題點解又出返來?)

我覺得新菲林呢

只要唔係爆
俾個暗位出返多些少
咁就冇得彈

我試左上星期日
勁太陽 影正光
黑色只係轉半格咁上下

冇藍火 不過真係勁偏紅

呢類即影即有相紙,温度控制都幾麻煩 

我覺得新菲林呢

只要唔係爆
俾個暗位出返多些少
咁就冇得彈

我試左上星期日
勁太陽 影正光
黑色只係轉半格咁上下

冇藍火 不過真係勁偏紅

又嚟

呢類即影即有相紙,温度控制都幾麻煩 

但冇理由做返轉頭丫都
430,快門、電閘壞左好耐,呢排終於有時間整返好

靚色到,真心正。
如果有新機考慮用packfilm咁就有重出機會了。
請問fujifilm instax wide 300同lomo instax wide邊部好d

另外我見呢部fujifilm係永星買既話$719,但lomo我搵唔到邊度買平,我網上睇岩個部lomo係instant wide victoria peak香港特別版$1580, 兩部價錢差一倍
請問fujifilm instax wide 300同lomo instax wide邊部好d

fujifilm 膠鏡
lomo 玻璃鏡

利申:只持有fujifilm

另外我見呢部fujifilm係永星買既話$719,但lomo我搵唔到邊度買平,我網上睇岩個部lomo係instant wide victoria peak香港特別版$1580, 兩部價錢差一倍

特別版通常係貴D 豐儉由人啦
FUJI果部…差唔多啦
LOMO……我冇咩idea喎

靚色到,真心正。

一定要雙線一齊出
除非有第二個impossible

靚色到,真心正。

一定要雙線一齊出
除非有第二個impossible

IMPOSSIBLE變成POLAROID啦已經~
再一個IMPOSSIBLE去打POLAROID
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞