即影即有貼相 / 集中討論post (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
請問係咪真係無辦法帶部即影即有去旅行?
D film過佐x tray就一定報銷?

旅行一定帶
過完又過都係咁用

巴打就咁將d film帶過去?有無話將d film放係咩袋呀咁

冇買咩袋呀
都係就咁一盒盒放喼/背囊
菲林手檢嗰啲等其他巴打答

我之前新舊登都有講過香港同台灣海關做法

總之,香港出境時同“師兄師姐“講聲,佢地會幫你“手檢“(測試有冇爆炸物),唔需要打開,唔須要過x光。

台灣“手檢“的話,就要將菲林拉出來“用手檢查“。如果你唔接受,就一定要過x光。

所以旅行最好預適當數量寶麗來菲林。

理論上:菲林iso唔超過800,過x光冇影響。

啱啱去交收點知佢部機係壞嘅 曬曬我一盒相紙

想問邊度有啲嘅一定係運作正常但係千五樓下
明明eBay都好平 都唔知點解香港啲嘅部部要過千 甚至二千幾

旅行一定帶
過完又過都係咁用

巴打就咁將d film帶過去?有無話將d film放係咩袋呀咁

冇買咩袋呀

總之,香港出境時同“師兄師姐“講聲,佢地會幫你“手檢“(測試有冇爆炸物),唔需要打開,唔須要過x光。

台灣“手檢“的話,就要將菲林拉出來“用手檢查“。如果你唔接受,就一定要過x光。

哇拉出來用手檢查
我寧願照x光算,同埋就聽巴打們講,照一照應該無事

旅行一定帶
過完又過都係咁用

冇買咩袋呀

哇拉出來用手檢查

台灣:我係有一盒impossible未用。我先要開盒,之後,關員見到,就話“你要拿出來,沒看到打怎樣是「手檢」“?
之後就向我講解1600iso的規定…………

香港係你連打開都唔須要的。

其他國家我冇帶過,等其他巴打補充。

旅行一定帶
過完又過都係咁用

冇買咩袋呀

哇拉出來用手檢查

台灣:我係有一盒impossible未用。我先要開盒,之後,關員見到,就話“你要拿出來,沒看到打怎樣是「手檢」“?
之後就向我講解1600iso的規定…………

香港係你連打開都唔須要的。

其他國家我冇帶過,等其他巴打補充。

更正:係iso1600

結構設計一般都係比較細光圈

LOMO有幾部
早排有部四方老母
我都BACK左

我睇個SPEC決定買的
你不妨研究下先
富士部SP3…

幾好呀

有部唔係glass嘅automat
glass幾好丫又靚靚仔仔
純粹唔係個個鍾意影mini啫

大張同四方我真係影到我連魚蛋牛雜都拮少左
真在太好J

真在太好J

影相還影相 牛雜還牛雜 冇得妥協

好 離題咗 各位繼續

真在太好J

影相還影相 牛雜還牛雜 冇得妥協

好 離題咗 各位繼續

就咁
牛雜$20兜
魚蛋大約$10碗

即係話食少5兜牛雜我就有20張INSTAX WIDE
當我一星期食兩兜
如果我今個月唔食牛雜
咁大約就夠一盒Polaroid Originals® - SX-70

我以為下星期就有添仲

我以為下星期就有添仲

望聖誕

旅行一定帶
過完又過都係咁用

帶部風琴去日本無問題喎。

真在太好J

我仲未有唔同相紙係幾大嘅概念
常見即影即有相紙最大係Instant Square用個隻?
應該最大

啱啱去交收點知佢部機係壞嘅 曬曬我一盒相紙

想問邊度有啲嘅一定係運作正常但係千五樓下
明明eBay都好平 都唔知點解香港啲嘅部部要過千 甚至二千幾

係鋪頭定係上網㗎
同埋大家嘅平係幾錢先
應該最大

我想玩new55阿

真心我都唔明點解要自己出菲林班依家普遍全部都係

真在太好J

我仲未有唔同相紙係幾大嘅概念
常見即影即有相紙最大係Instant Square用個隻?

google完

mini 46x62
wide 99x62
square 62x62
sx-70 79x79

原來square同120 6x6差唔多
不過wide好似開心啲
應該最大

我想玩new55阿

btw 好似810都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞