買完部MacBook pro 之後好撚後悔

404 回覆
24 Like 744 Dislike
宜家唔想賣 睇咗咁多意見我知係自己好撚on9筆錢就一定會俾翻老母 宜家唯一就係想學好用mac起碼唔好on9到淨係識用嚟上網

Nice
轉個撚頭又post去第二度賣啦
真係俾人屌撚醒咗 聽朝起身要咀老母一啖
做幾個月pt 點都有啦屌
買野又唔撚識考慮多幾次
唔好上黎呻吟博同情啦
無人會咁好幫你架on9
轉個撚頭又post去第二度賣啦

你咪試下揾唔揾到
20幾歲人 仲話用1000蚊買個教訓 知道老母錫自己 痴撚線
電腦有咩話用唔用到咁勁 不嬲越勁越好 只不過買之前有budget限制 宜家你買撚左就唔好搞咁多野 老老實實咁用咪咪得lor
不過講真 touch bar 呢d 嚼頭野
無撚左mega safe 頭 差電 即刻降格
得返d on9 thunderbolt 下下要買轉插 舊一款最起碼都有個hdmi頭 sdhx卡槽
宜家真係狗也不屌

其實冇HDMI冇問題
有Apple TV 可以wifi都轉到電視/熒幕
插頭呢d慣左就得
起馬仲有個3.5mm
宜家唔想賣 睇咗咁多意見我知係自己好撚on9筆錢就一定會俾翻老母 宜家唯一就係想學好用mac起碼唔好on9到淨係識用嚟上網

咁咪好囉屌 洗唔洗教下你有咩功能可以盡用呀 我都用緊同一部
樓主on9到咁真係唔死都冇撚用

好啊 屌我真係好需要
樓主on9到咁真係唔死都冇撚用

死撚咗我老母咪仲蝕得多
講真 真係覺得樓主個思考係幾咁幼稚同唔成熟
好心你諗下點解你老母明知你部macbook咁貴都出錢買比你啦
佢就係希望宜家比多少少錢等你可以讀書開心d上進d
將來拎個好成績黎報答翻佢
我係你娘親 見到你開埋呢post真係唔知喊定笑好
生生性性抱住感謝娘親既心意努力讀書啦
用成績証明比你d叔父睇你無浪費過你老母錢好過

利伸 同意macbook咁貴係唔值得買 我讀完書之後都勁少掂部機
屌你咩 我聽日拎機,你同我講呢啲

好啊 屌我真係好需要

我得閒會執相剪片鳩design下咁 你都可以問下我
利申唔係pro 教到你上手你會好鍾意部野
其實你部機雖然貴 但係唔好覺得佢個spec 好勁
其實呢個spec 係laptop黎講5000蚊有找
不過貴在係成部機既design
你d 親戚話你 你由得佢
最近要你自己點樣好好愛惜佢
保養得好 起碼5年以上 你諗下 14000/5/365
每日都係7個幾 其實好抵用
希望你好好記住你今日既自責 將來用耐d 部機 就係最好既報答
其實你部機雖然貴 但係唔好覺得佢個spec 好勁
其實呢個spec 係laptop黎講5000蚊有找
不過貴在係成部機既design
你d 親戚話你 你由得佢
最近要你自己點樣好好愛惜佢
保養得好 起碼5年以上 你諗下 14000/5/365
每日都係7個幾 其實好抵用
希望你好好記住你今日既自責 將來用耐d 部機 就係最好既報答

好多謝咁多位咁夜都睇我呻仲要屌醒埋我 他朝有一早我成功出人頭地我必定再出po報喜
做project有咩需要用mac
除非你係做畫畫 剪片 音樂 design engine
如果唔係買mac根本係亂咁買 貪靚
如果你真係上面果幾科 咁就唔好賣 人地用mac係因為入面有佢地需要的software 同配置
買部mac打字的話 不如用ipad算啦
屌你老味 又話上網睇邊部機好就買邊部 比你睇到買埋又喺度嫌貴 又話自己唔配用咁勁既機 咁你當初到底search黎做乜? 屌那星你老母比曬錢你先話蝕錢都要賣返出去 當買個教訓 到底係買咩教訓 本身買電腦比你用洗萬四蚊都唔緊要起碼部機你係有用 依家你話要賣 冇啦啦冇撚左幾千銀呢d先叫對唔住老母囉 你依家用唔著賣出去 買其他垃圾機 遲下過幾年用得著又買返?屌買得比你就用啦 以後多d孝順呀媽賺錢報答佢仲實際
當初冇揀windows 係因為佢年年壞又要年年整 加加埋仲貴過mac先揀apple
20幾歲人 仲話用1000蚊買個教訓 知道老母錫自己 痴撚線
電腦有咩話用唔用到咁勁 不嬲越勁越好 只不過買之前有budget限制 宜家你買撚左就唔好搞咁多野 老老實實咁用咪咪得lor
不過講真 touch bar 呢d 嚼頭野
無撚左mega safe 頭 差電 即刻降格
得返d on9 thunderbolt 下下要買轉插 舊一款最起碼都有個hdmi頭 sdhx卡槽
宜家真係狗也不屌

其實冇HDMI冇問題
有Apple TV 可以wifi都轉到電視/熒幕
插頭呢d慣左就得
起馬仲有個3.5mm

感覺部機好似比人斬曬d 手手腳腳咁lor
以前既便利性 一次過cut 曬
做project有咩需要用mac
除非你係做畫畫 剪片 音樂 design engine
如果唔係買mac根本係亂咁買 貪靚
如果你真係上面果幾科 咁就唔好賣 人地用mac係因為入面有佢地需要的software 同配置
買部mac打字的話 不如用ipad算啦

其實無用 我到今時今日都係好後悔買左macbook黎讀書 點解唔買surface機

利伸 今年讀完書
當初冇揀windows 係因為佢年年壞又要年年整 加加埋仲貴過mac先揀apple

你都識講啦 apple真係可以用5-6年架,其實長遠計係幾好。(親戚部IMac 用到而加第9年仲用緊,冇大問題)

Mac都好易壞 利申用緊 同已經換左一部
Mac好在難中毒 同靚
但壞同慢的情況係時常發生 仲要好多game無得玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞