買完部MacBook pro 之後好撚後悔

404 回覆
24 Like 744 Dislike
跟ownership program買好似11k咋喎

結論:樓主on9
放返出去:蝕+不孝
唔放:返兼職賺錢俾屋企人+努力讀書補返

買咗唔好再諗喇
當年用大學優惠買 一萬都唔使 無加過Apple care 而好彩地5年後都運作正常開心使用中

結論:樓主on9
放返出去:蝕+不孝
唔放:返兼職賺錢俾屋企人+努力讀書補返

買咗唔好再諗喇

其實樓主想"蝕少少"買部平D
之後拎"賺"左個筆當零用
仲要未計佢好大機會係大學買上黎呃傻仔
見到你咁孝順 我真係唔忍心你做個不孝子,

不如我6000蚊同你收左佢
返工都未用pro
好撚好用喎

同樣地好撚貴呢

因為貴先後悔?

其一係貴 真係感受到老母真係好錫我 我唔配用咁好

第時同條仔講:真係感受到條仔真係好錫我 我唔擁有用咁好
Mac堅好用
自己用把啦
你老母知你放返出去仲心痛啦
錫住用啦
14k只係入門級 真係唔識野就唔好買啦,買完又要急,廢材。
個人認為其實電腦無話配唔配用咁勁
個spec勁d你部機都可以用耐d 唔會話update幾次就又慢又lag
通常電子野都係有新買新 當然要afford到啦
但樓主你d內疚感其實無意義 我係你既寧願錫住用好過蝕住放
做乜撚野 又唔係一時衝動買,又唔係部機有問題
係度打曬飛機
你話九成新都可以13000買到啦,使撚上黎開post
又借d咦話自己係絲,都唔知搏乜

同感 唔知扮乜9 好撚偽善
Strong hold
蝕最少既方法應該係自己用返2年左右, 仲有1年APPLE CARE , 2手價賣出去. 有APPLE CARE 易放好價
追完post
樓主應該係果d我現實最怕遇到既蠢人
不論佢係真心後悔定想套現拎錢
睇佢講d野
陣蠢人氣息散發晒出黎
覺得樓主似好有心計既女人多啲
唔識真係唔識野,比你買部垃圾機都幾千最多咪幾年貨
macbook講緊用五七年都唔曉壞啦
認真 想換部平既 我有部2017 既然大家都係二手
我補返4000千俾你又點話
認真 想換部平既 我有部2017 既然大家都係二手
我補返4000千俾你又點話

12吋
唔識真係唔識野,比你買部垃圾機都幾千最多咪幾年貨
macbook講緊用五七年都唔曉壞啦

部air用左4年幾
除左舊電其他野都冇壞
樓主根本就on9
成日話對老母唔住 想俾番錢佢
大把方法啦 偏偏要賣部機
唔好話你想不勞而獲咁攞番筆錢俾老母
係人都知電子野二手一定跌幾千銀
樓主就係到搏同情想巴打們用原價買番你部二手野
真心講句 有心還俾老母唔怕遲
慢慢番pt 讀好啲書 慢慢還
老母知你咁有心咁努力還錢先覺得部機買俾你有意義
依家你諗住用最快既方法俾錢老母 你老母都唔會開心
除非你買完部機覺得唔岩用 賣完部機係諗住做其他野 咁我真係屌你
如果唔係上面個理由 就好心你慢慢搵錢好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞