搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
基本上你問全世界航空公司,都會講你知起飛降落食飯外,挨後係無問題
全機熄燈, 當然你可以開MON睇戲打機,

大大聲講野都得, 帶埋SPEAKER都可以呀, 因為冇寫唔俾大聲,
重可以叫人怕大聲咪升級頭等囉
駛唔駛定埋咩時間可以去廁所呀?
我訓教你睇咩戲呀?殘撚住我呀
係咪又要批鬥埋?
點解唔係掉番轉睇
因為要遷就你睇電視既角度好d而令我本身應有既挨後權利冇左
你有冇尊重過前座
條友智力有問題
飛機有世界各地嘅乘客,又可以係轉機乘客

英國飛香港,你要計英國10-9定香港10-9?

如果係經香港轉機飛日本,你使唔使計返日本時間俾佢?

你真係好可愛,人哋幾時休息、幾點瞓覺都要你管
到呢啲大陸撚自己要訓, 你唔熄燈又影住你放上小紅書
同支那人講同理心 ?
咁佢設計係咁就即係可以挨啦,你接受唔到前面有得挨點解唔去business人地依家個遊戲規則就係咁,一係你就唔好搭
有d人不願接受以為道理係自己度
呢2位港人咁咪受晒教訓
你咪癲啦,我坐長途機去歐美計計埋埋幾十次,我無見過任何國籍的人會問後座可唔可以挨後
不過我自己會望下後座有無放低咗個餐枱,有的話我就會慢慢分段挨,廢時撞跌佢枱上的嘢
你問就會有,當然唔似EY/J咁俾個kit俾你
長途就預左
上次短途去日本條架妹挨到就黎幫佢洗頭
唔好乜柒都賴落同理心度,你要用依啲嘢打飛機自己有同理心同尊重人唔緊要,唔好assume全世界都係,同理心同尊重好多地方都體現到,挨後唔係
你傻左?
挨唔挨後同挨幾多係我權利
你咪講到自己好似好為人先啦
最後咪又係向後挨
點會睇唔到電視, 有獨立角度
條友唔知jei
埃後撚如果覺得空間係佢
咁點解有啲航空公司最後坐空間少左無得平啲?
搭得經濟艙就預咗前面條友會拉後張凳
就好似你坐巴士
要預咗有個臭汗大叔坐你隔籬
貧窮唔係航空公司問題
係乘客問題

我自己都好憎前面條友拉後張凳
但己所不欲勿施於人,就算前面條友拉後張凳
我都唔會拉喺張凳

唯有努力啲搵錢,以後可以濟濟都坐Business
邊個再入侵我空間就屌撚到佢上月球
其實最大問題唔係溝通不果咩?

佢條片係大陸妹挨後挨到盡
空姐溝通過協調唔到
有心逼到後面發癲

錄嘅野都係對自己有利
開壞頭之後有樣學樣逼嬲後面就有得free upgrade
問聲好失禮有問題?
人哋瞓咗就唔問姐
人哋睇緊嘢咪問 開口問吓人好鳩難咩
咪姐係人地設計再定義大家既空間有咩問題
依個只係規則出咗而唔係道德上同合唔合理無關
點樣協調我就係要捱
你唔比

你協黎睇睇
我見好多大陸人都係dup前訓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞