搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
有咩不滿搵空姐,唔好直接開拖係基本常識。

至於同理心好多時係一廂情願自以為是嘅表現,唔好自己覺得係咁就覺得人人係咁。
on9 唔比人行駛佢應有既權利
你其實適合行共產
唔難發現佢哋嘅世界就係圍繞住UO

平時搭UO去台灣、泰國,最盡日本
認真,話唔挨後嗰啲肯定未搭過16個鐘嘅長途機
唔讀書學思考真係好大獲
就當我嗰下係拱前左唔計
但前面挨到盡而我坐返直,身貼椅背,開枱食飯係食唔到架喎 咁唔叫後點先叫後?
咁對唔住,我真係讀屎片。。。我都讀得好多書下。。。
做咁多年人有冇拒絕過人

有冇試過冇理人感受呀

冇條肥婆同你示愛你有冇同理心呀

100%做到先駁我啦
食飯果陣空姐係咁叫所有人椅背校返直的
非黑即白,要玩二元咁撚low
其實我真係好自私

成日都有發生冇同理心去拒絕人

所以我認
魚蛋論
你講你呀

冇同理心就有問題
唔好極端化,冇人「唔比」係你有同理心就應該唔好埃到盡唔理後面個人嘅感受,基本文明社會嘅表現啦係咪呀
講你就叻
前面坐個鬼佬睇你會唔會咁多嗲
歐洲大把white trash啦
連日本依家都開始崩壞
你移民去外星啦
果兩個香港人郁手郁腳都仲要盲撐
本末倒置
邊個係生番稍為有讀過書都識分
幾時有講過有問題思覺失調?我話你冇同理心你你自己嘅事,唔好覺得所有人都好似你咁
點會唔預有bb
你架機有限年齡?
講緊你話挨後左唔叫後嗰個準則

其實連枱都係十分勉強先放到出黎,但野食都唔夠位擺,咁都叫唔後?
完全同「基本尊重」冇relevancy. 旅遊巴、飛機都係有此設定。每個客人可以自由選擇自己最舒適嘅角度
你咁講得出,啫係你定義咗「如果我個人選擇唔挨後,而前面向後挨盡」,咁係一種蝕底。你對這樣蝕底耿耿於懷!
要心胸幾咁狹窄,先會介意蝕底咗些少frontal space? 做返真男人 但心胸狹窄?

哩度得你會將哩樣嘢,同「基本尊重」掛鉤,你話「唔識主動體諒陌生人」都仲講得通
咁咪推囉
如果airline真係fix死張凳
全世界無得郁無野好拗
咁依家國泰做左未呀?
未你就收皮啦
我會挨後
最多唔挨盡 尊重下後面
但挨盡都唔係錯
冇架啦,搭得都預左前面可能會埃。

段片望落去亦唔算埃得好勁。

但係你不間斷地言語騷擾人,甚至乎踢櫈,比人禁飛就好正常
咁食嘢時就唔可以挨後,可以開枱可以放食物,咁個問題係邊呢?
你而家話挨後咗要開到枱同放到嘢食先得,呢個係你定的新準則?
國泰2007年試過cancel挨後,俾大量人投訴到仆街,有晒record喺度,新聞都有報

班反挨後撚網上鍵盤圍爐凶狠,以為自己係大多數現實中就只係搭UO去泰國台灣,最盡去到日本,所以覺得挨後冇用
講挨後左個距離只係放到張枱仔,咁都唔叫可以挨得後咩,你理得係咪食飯時間

仲有,食飯要upright其實都唔係明文規定黎可以繼續挨架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞