搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
小學雞
成個場冇人有強烈體味,得你一個毒臭到仆街,有人話你好臭你就躝番屋企食巨無霸啦
唔關個身事個包臭都唔得

個包設計比你食,無話比你隨時可以買黎食架嘛
係咪先?
佢哋真係唔識嫁

有撚病都唔去睇醫生

如果唔挨後先正常 咁點解航空公司要賣第一排貴啲
係咪以為答巴士,最後冇得挨後
真係笑死
要人唔好做啲合理嘅事本身就係唔合理
我以前都咁諗
因為我唔想挨後霸佔後面空間
亦唔想前面挨後阻住我睇戲
而家知道原來唔挨後先係有問題嗰個
平時搭巴屎我都驚坐凳會頂到後座乘客對腳

所以全程車坐無影凳

希望各位反挨後巴絲都可以效法
Who cares 仇開㗎啦 最好唔好嚟
邊個同你建立挨後就係唔道德嘅價值觀? 係唔係搭得太多廉航?
你私人空間咁矜貴你唔坐頭等?
你要空間就咪坐Econ啦
我自己就鐘意坐直個人瞓覺
都預左前邊個人挨後
因為呢個航空公司設計
等大家都可以舒服瞓覺
你話搭飛機左右附近好嘈就係冇基本尊重啦
我知你太毒唔敢出聲問,我cap crew嘅reply俾你睇下
眼罩耳塞係好cheap嘅嘢,國泰econ問都會有
笑死
連登既標準係:係人都可以挨後,不過坐我前面果個一挨我就踢櫈
佢地癲起上黎

會用 量角器 度埋你挨後幾多度
飛機人人都搭得 點解之前有小朋友喊到痴線 個個屌先?
另外飛機設計挨後的確係人人都有權用
兩公婆問大陸妹向前啲又唔制 長途機個個都會挨後
兩公婆問大陸妹得唔得 佢就唔得 挨後根本唔係問題 係個人素質問題
如果前面條友 挨到好大爺咁 好聲好氣問佢
佢一句搭落黎 憑咩啊?比著邊個都燥底啦
兩公婆其後行為 我唔會覺得佢哋岩
我只會覺得兩邊都唔岩
挨後唔係問題 而是兩邊素質都一般般
直頭根本唔應該搞ufirst啦
有權就用到盡有冇諗過我冇位擺自私
唔挨後比位你係人情
唔讓比你唔代表你可以發癲踢櫈
你都on撚鳩,按照你邏輯,挨後嘅都可以講話
你睇電視影響我前座訓覺,所以唔應該批准你睇電視,要跟我一齊挨後訓覺,因為你睇電視影響到前面
你搭飛機 買個位前
係預計到張凳可以捱後架嘛
你會唔會預有個bb係隔離呀?
你bb專機?on9

人地有權捱後,你問人唔捱得唔得
人地拒絕你就質素有問題
我屌你老母得唔得呀
你邊位啊
休息都要你批准
無諗過單野可以討論咁耐
挨後咪挨後囉 權喺坐座位既人 無話尊唔尊重
但做人諗多步考慮埋後面嗰個既感受咪bonus
我自己就熄燈瞓覺時間一定挨 但開返燈就會退返d唔挨盡,唔想阻住後一排人出入,如果挨盡佢地去廁所我咪又係要郁
我係諗多左,諗埋人地
又唔係叫全世界人跟我
但咁樣講出黎都俾人叫我應該俾錢買business
呢啲係咩討論黎

但一野lean到盡嗰班 下次搭嗰時真係要俾signal坐後面條友 上次開左枱擺左杯水 前面條友突然挨到盡 杯野 瀉撚左 好彩唔多
顧己及人 有咁難理解咩?
無用㗎,大家價值觀唔同
有啲人覺得自己爽都緊要,唔會諗會唔會影響到人
個教育個思考方法都唔同

你話佢哋,佢又話你岐視咩咩咩事
你郁手,佢就影低你,話你野蠻
龍門任佢擺

政府,大公司都賣佢哋怕
佢哋無敵㗎,搭飛機見過唔少

(不是針對某一族群,僅針對某一行為人士)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞