搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
佢係乞丐王子,不過係無錢嗰位
我挨後後面條友都可以挨後姐,我地大家擁有嘅空間係一樣㗎啵 點解好似前面條友挨後就導致到自己蝕底咗咁?
挨後都要比人屌,尊重互相,坐國泰前面挨後真係無乜野嫁喎,都幾夠闊
唔洗呢度班人,不嬲呢度係雙重標準
有人擺行李上自己頭頂位就屌,自己挨後就我有權咁做
不過好彩呢度真係小眾,我就每次搭飛機都係唔挨後既人多過挨既,長短途都係
明明睇片挨後勁撚少
15度都唔知有無
最搞笑係有d反挨後撚以為可以挨到貼到後面塊面
根本而家 econ 位挨後都唔係挨好多
我理解係埃後既空間係屬於前面個乘客,好似頭上既行李空間咁,你鐘意用到盡咪用到盡囉,有乜問題?
唔洗煩啦,以後人形蜈蚣
航空公司攪唔掂就會鎖番死d位
咪撚講埋d歪理啦,乜野預計唔預計,都無明文規定唔比1歲以下小朋友上飛機,咁點解唔可以預計有bb?

講到尾,挨後撚個point就係-> 我有權咁做,所以你收聲,唔可以屌,頂唔順就搭business啦
同樣情況一樣都可以apply落bb問題身上
無問題呀,而家講緊連登普遍接受唔到既機上行為,e.g擺滿行李架,帶bb上機 etc
其實同挨後情況一樣,人地都係有權咁做,但同樣情況下連登仔就屌哂鬼者
btw真係唔知連登仔咁鐘意挨後
你咪撚歪曲個情況啦

人地挨你有權問 問完人地有權say no

就咁簡單 點解要有個後續可唔可以屌

你咁緊火真係冇人幫到你

反挨後撚個point就係-> 我有權用你張椅本身可以挨後嘅空間,所以你收聲,唔可以屌,頂唔順就搭business啦
叫小粉黃真係叫得好岩
唔係小眾喎,threads d人都大屌架喎
新香港人冇唔好意思呢個概念
上次CX econ 波音777
前面突然一野挨到盡 電視同我距離只有5cm
行李IATA 有限制,超限幾袋上機係抵屌架喎
不過真係未見過人因為咁同其他客嘈,最多咪叫空姐幫手搵位放

BB 喊啲人最多咪心入面不滿,幾時有屌出聲?

今單對廢老係肢體加語言搞鳩另一個客,點同
繼續吹

seat pitch 32吋,81cm

櫈厚度當15cm, 挨後再多15cm

扣盡都有50cm 俾你

想知你個頭有幾大
前者用道德綁架要後者跟
後者就堅持做自己 自己先係主角
一孩政策係巨嬰鍊成陣嚟
Sorry 我唔會較後又唔會阻人較後

你可以話我on9 但社會上總要我呢d和善撚
唔係講緊真係屌前面唔好挨後,而係講緊連登普遍既意見,呢個行為係咪一個"抵屌"既行為(樓主講緊既尊重)
挨後撚個point係->我有權利,我唔需要理你感受
我就覺得,咁以後都唔好屌人地bb喊/擺滿行李架
你覺得挨後無問題,你亦接受到人挨後,咁
有人塞滿哂你頭頂個行李架,記住心入面唔好屌,人地有權咁做,唔需要理你感受

道理根本一樣,當大家都無同理心,將個權行駛到盡,會點? 無點既,但遲早有其他情況係自己受返,未必一定係搭飛機
樓上意思係連登仔好雙重標準
係討論區一方面講權利
到侵犯自己利益時就係討論區屌曬鬼
唔係現實中屌曬鬼
公道而唔係想串你no offense地即係咁井句其實關事
有法治唔代表人情就唔計
法官判案都會睇埋人情
有航空準則都要睇埋社會規范
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞