搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
咁係你坐得少
冇錯
又係個人經驗當統計
白痴仔一隻
咁上一單上新聞係幾時呀?
咁你有乜客觀數據去支持你個論點呀白痴仔?
真心好on9
坐得Econ就預左辛苦
有咩權去限制人地唔好以挨後

夠個個都想住大屋啦
無錢就係咁

呢個係一個「選擇」
買Econ個下就默認左辛苦架啦
d煙應該要設計到一行路就燒到herher聲
行10步路就燒晒成支煙
試過日本生活可能體會到理解多D
好多時都無話唔得 大家都係盡量以唔打擾到人為原則
講禮貌啫 當然可以照做 無犯法 但的確會做成影響
航空公司個setting咪平衡咗囉
咁你真係讀屎片
其實都冇咩責任,航空公司將個幾個鐘嘅使用權,包括挨唔挨後租咗比使用者,最多咪叫空姐建議返個乘客坐直d,都冇得強制佢坐直(除咗起飛降落),好似係
坐過HK express緊急出口前一排冇得挨
你用一個前面用家未有自覺去跟從用餐時間去拉直嘅犯規例子
放落而家爭論緊嘅主題(非起飛/用餐/降落而挨後有冇問題)上
做乜???
重點係佢完全曲解咗法律不外乎人情呢句說話
句嘢係講緊 法律嘅制定並唔會超出人嘅情感
即係法律嘅制定基本上都會符合社會嘅倫理道德
你留意返我前後講d咩,就會知你連屎片都無。。。。。
你連個人經驗都冇
仲有人話搭過長途機大部分人都冇挨添
我真係未見識過
唔好講16個鐘
7-9個鐘都好多人挨啦
講緊前後椅空間大細既問題。。。已經唔係回覆緊原主題。。。一個大topic討論自然引申其他問題再討論。。。你自己代入錯左係咪你閲讀理解有問題?
師兄你呢種見解係呢度已變成小眾,但我同你想法一樣

大家就下
我會睇下前面同後面嗰個有冇挨後
如果都冇我一般都唔會挨

如果其中一個有我就會挨
後面挨咗唔洗講啦 未試過有人咁厚面皮自己挨唔比前面嗰個挨

前面挨咗 我都會挨 後面嗰個屌嘅我會叫佢同我前面嗰個講(利申:試過)
後面係白人karen 我前面係力架
Karen拍鳩我 可摸耳唔挨後
我話你自己同我前面嗰個人講

佢望一望係大隻力架就靜撚咗
完全唔同嘅類比
食煙嘅人,係邊到食都唔會影響佢自己本身,佢可以選擇係吸煙區食,可以選擇係垃圾桶隔離食,都可以選擇邊行邊食,只係邊行邊食就會比人屌
但係搭飛機想舒服d,乘客只可以選擇挨後,佢都冇第二個選擇
唔可以企係到、唔可以長期行嚟行去,你話得一兩個鐘飛機都算
十幾個鐘都係冇得旭仲唔可以挨後,都叫合理?你係新疆d勞改營大?
好過你,9up當秘笈,長途機都未坐過
廉航係咁
UO 2023新機全部都冇得挨,大家各取所需,揀自己鍾意嘅設計啦
咁簡單都唔明個d人真係要驗腦
講到尾都係航空公司為左賺錢越改越衰
日本坐新幹線個個都挨後 但d位夠晒闊 咪大家都舒服
去大灣區搭直通巴都可以挨後啦 根本座椅挨後個設計係令人坐得舒服
點解去到坐飛機就有人咁反對挨後依個動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞