搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
有呢個function就即係挨得
理得你香港人天龍人白人黑鬼蝻?
哇 你咁不如討論下點解天下要有窮人
鬼唔知最好就全機人個位愈大愈好咩 最好有埋頭等享受咩

講挨後就講挨後啦
知道自己講唔過就話延伸咗討論
多謝師兄你幫我繼續應佢,佢答我但講 d 嘢 9 唔搭 8,我完全理解唔到佢思路同論點,所以放棄咗應佢
唔好信網上9upper
好多撚樣坐UO去日本當自己好撚有飛行經驗
我都決定放棄了 唔會再應
個標題都係寫「盡量」啫
噤真係有需要咪挨後囉
(其實佢地都覺得可以挨後
真係呀,係候機室就人人霸多個位黎擺袋,上到機就道德撚上身唔比人挨後,連燈仔禮儀果然係世界第一
仲要道德撚上身唔比人挨後=其實係想自己隻腳同睇電視舒服d
根本呢班撚樣先係最自私
全部取消冇得挨都好,最弊前邊嗰排有得挨。仲要廉航鬼死咁窄
係,勁多賤種上到機霸撚晒人地頭頂d 行李架
d 同理心突然間唔見晒
預計有BB呀啱啊,BB都可以搭有咩問題呀?任何人搭但係嘈/喊都失控先係問題嘛

人哋個設計有無預乘客上機可以失控地嘈/喊?有無整個設施等你買機票時expect ❨自己/小孩❩可以喪喊?無吖嘛

兩樣嘢唔好撈埋講
永遠唔好預個陌生人會有同理心、會為其他人着想,人哋冇必要幫你諗埋;同埋主要原因係架飛機有呢個調整座位嘅設計,冇得怪人哋,人哋梗係為咗自己舒服先
同埋我覺得呢單嘢如果前邊係個大隻鬼佬,嗰兩公婆會夠膽咁樣做?
香港人連搭𨋢搭地鐵先落後上都唔識
次次搭鐵等人落咗先後邊啲撚樣廢老都會打尖衝上去

哈哈 無挨到盡就突然okay??
點execute? 你拎量角器上機? 角度少一兩度就代表有「同理心」?
喺連登玩膠 真係可以玩到有啲傻仔信晒
鬼係,用餐都要坐直
咪係,大家都係喺商業社會買件產品,有咩理由叫我去維持你所幻想嘅公德心,搭飛機製造廢氣又夠冇公德心啦,自己唔想人地挨後叫公德心
你都戇鳩 整得出黎就係俾人用架啦
冇問題
唔係做咩分商務 頭等
你唔想俾人挨咪俾錢囉
挨本來就係每個人既權利
其實有影響喎,點解煙民要特登晒時間行去垃圾桶附近或吸煙區?
所以一定係唔犯法做乜都得先最公平
香港人越搞越柒,遲早係外國人眼中仲衰過大陸人
搭少d廉航 擴闊下視野
搭得long haul 10個人有9個都挨後
你唔挨係你既事
但唔好阻止其他人消費所得享用權利
班窮撚剩係搭過廉航 視野係得咁窄
你同連登仔講同理心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞