搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
樓主pin this

就係唔應該訓
燈係阻住你產生退黑素既源頭
即係機長係默認果段時間唔應該訓

你都真係幾cls
你要去得幾少地方先覺得香港人先會埃後
其實某啲機冇得調整, 也曾經有飛機型號椅背冇得調後, 但可以向前滑行變相躺平些少
你咪即用左係訓覺
Airline無規定訓睡時間
但主流社會有
大部份人都係當地時暗10-9左右訓
反挨後撚定義私人空間係由大家椅背唔挨後的情況下量度出來,所以前座挨後係侵犯咗佢私人空間
其實機艙入面應該要整多盞指示燈
用來標示邊張凳拉後左
(好似閱讀燈咁、只不過改成三粒LED)

一來空姐一睇就知道邊張凳拉後左
檢查起上嚟都容易啲

二來都比後面啲乘客睇到前面邊張凳拉後咗
等嗰啲坐喺前面張凳拉後咗嗰啲人
想拉後自己個位時容易啲衝破自己個道德關口
(後面個乘客會見到前面兩盞燈都着咗、就知道前面個位都係受害者)
我理解呢,基本上唔係起飛降落同食飯,就可以挨後張櫈入睡
你先大爺播放非訓覺時間鏟低坐椅影響其他人
airline規定只有起飛、降落、派餐進食要拉直
其他時間都係可以休息,人哋幾時瞓着唔使你規管
同埋知唔知飛機有眼罩提供
cx都幾明確係呢單野表示晒前座挨後係啱晒
只係一批不願接受既用同理心呀尊重呢d字眼企圖抹黑挨後令自己唔happy
但答案係點其實唔會唔知
最好econ全部固定
窮撚連挨後嘅機會都無
你平時係咪出街都貼牆行 驚阻到人
令自己happy
最尾果點要補充,cut cost cut 到無眼罩好耐啦
就係唔駛就我

係你講乜9要機內共同訓覺時間
全機乘客都可以挨後,擁有休息瞓覺嘅權利
大家都有「相同」嘅挨後角度=公平

依個咪就係大圍共通訓睡時間會發生既事
唔係?你咪迫緊後邊既人跟你一齊用訓睡體位用電腦同睇電視囉
依啲咪就係自私既書本定義
屌你老尾
咁政府係咪立例要定幾點訓教幾點起身呀
真係好撚on9
拗拗拗拗條春咩
著數?
我去m記食野 食埋個薯條叫拿著數?
加上而家咁多新香港人, 行後著唔出奇, 睇下呢度REPLY就知

大家靜靜地咪亙相專重,

係咁大聲架, 廣告都有話要包容我啦, 下一句, 怕嘈搭的士囉
挨後先問問後面
係咪開口禮貌咁問人好鳩難
Pin你老母
尊你老母咩
憑咩唔俾人挨後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞