搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
移民外國,做二等公民
香港人習慣唔麻煩人
其實道理好簡單姐
香港政府都比食煙 係唔係知點解成班。

成日鬧火車頭 唔係禁煙區食都無犯法
影響到人
都唔關食煙個個事 怪間煙廠啦
根本呢D野就打和 無話邊個岩
度門設計出黎比你攝?
懷疑班反經濟艙挨後撚 連傳統航空都未搭過
我都算係飛過唔少長途,包括英美加歐,CX同外國航空公司都有,有邊次唔係9成人挨後架?!

咪玩啦,十幾個鐘頭機已經勁難頂,你仲要唔比人挨後休息,咁係虐待呀。

而如果有人因為自己唔想挨, 就反而倒過來要其他人跟你坐直直,咁自私既係邊個?

經濟倉實在太逼,呢個係航空公司造成,窮L乘客坐唔起business就唯有互相遷就囉。無完美架。

你話挨後影響你睇戲(雖然其實個mon有得較), 咁我話你聽,當大部分人想訓教,而你就開燈睇書,開mon 睇戲,或者每隔個零鐘就去一次廁所,其實都會影響旁邊人入睡,但從來無人會因此叫你熄燈,係咪?因為坐飛機本來就要互相遷就。

至於有人話,咁不如熄左燈先可以挨後啦,咁我如果真係頂唔住,想早少少休息,唔通都唔得咩?
你枝煙設計出黎係要邊行邊食?
某班兒登仔聚焦落挨後果part,但對港閪客踢人張櫈騷擾人就選擇性失明但其實挨後係無問題
呢個問題係世界大戰級
另一個係電梯左行右企
你個音樂設計出黎係比人耳邊播?
咪拿埋啲On9比喻當反駁左啦
只係响連登係世界大戰級,你試下响外國 forum 搵下,邊有人會討論呢檥呢?
唔應該訓姐
但冇規定話果段時間唔可以訓架嘛
始終一班機咁多人
冇話唔得就做得架啦,講咁多道德做咩
是日精華
喇叭個設計就係俾人大大聲咁播㗎啦,唔係咩叫喇叭而唔係耳機
食完嘢就無所謂啦,個個都會瞓,唔挨真係好難瞓到,啲濕9電視睇唔睇都9就啦。不過唔挨到盡等後面都無咁惡頂咁解,亦都廢事佢去廁所chok醒我。
食緊嘢就唔好啦大佬,唔夠位食好難搞吖。正常係人都唔鐘意前面挨後㗎啦,但係無計㗎喎,個設計係咁。
搵多啲錢買頭等啦
無話唔比呀嘛 煙本身就可以隨時食
只要唔犯法
乜煙有規定一定要企喺度食㗎咩?
咁係你智力既問題

唔好當係人地觀點thx
你可以係屋企播 可以係公園播
你飛機張凳帶番屋企用?唔係搭緊飛機用幾時用?

On9
你老母生你出黎就無設計到個腦比你諗野了
呢個case更加證明咗crew清楚了解挨後係乘客嘅權利

Cassidy expanded on the situation further, taking to Twitter once more to criticize the flight attendant on the aircraft.

"I really appreciate that your flight attendant came over to tell me that the passenger in front of me 'needs to be able to recline' and then asked him 'if he was okay?' as if your seat hadn't just ruined my livelihood," he added.

自己將個laptop mon 頂住張枱個凹位夾爆根本弱智
DKLM呢隻機真係西撚到無倫,我搭business class變撚咗 PE size兼唔係獨立bay嚟,去廁所要格離起身讓,DKLM價錢一樣收足。咁我坐嚟把撚呀?

前幾個月先中撚咗伏,以後black list呢隻機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞