搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike

後面如果坐直,想埃咪埃後少少
後面坐直都一野埃到盡,根本係聊交打
我都係話你有同理心係你自己嘅事,唔好覺得所有人都好似你咁或者係有問題
人地個設計咪係bb都可以搭
嗰張櫈,跣向前面仲唔舒服。

試過long haul 坐嗰張閪櫈,真係情願搭其他公司
飛台灣呢啲就唔好挨
但長途機飯後挨後好正常
反而覺得挨之前望下後面做緊咩同人示意聲
有啲人一野挨後有時後座真係會倒瀉水/跌嘢
有同理心少少就挨一半
等大家出入廁所方便啲
條友擺明想鳩吹D野但你咁認真討論無計傾
Ching有冇搭過長途機?你估依家係幼稚園食完飯午睡?
起飛、降落、食飯,crew會幫你叫人拉返直張凳

其他時段人哋係可以挨後,其實真係咁難明咩?
你係咪人哋開門會即刻攝入去個啲人嚟,又唔犯法嘅,係咪先
你都on9 我鍾意開燈瞓覺又唔得?
惡撚過某黨
我完全唔覺得我前面既人挨後有乜問題,佢挨唔挨我都唔會扯到道德同同理心問題
屌你收皮啦
懶係有道德咁想做乜鳩啫?想搏like你咪去FB囉

你所講嘅嘢根本無需要打出嚟,講出嚟就老土兼核突,鬼唔知要有基本禮貌你估你先知咩?你依家講啲嘢十足大陸咩文明xxx啲口號咁,講到明就已經係倒退緊
No offences 唔係串你

你嘅思考方式好唔大路,將來嘅路比較難行,希望你加油
我係回應緊佢講緊個櫈設計挨得唔後嗰樣野

上次我就係咁樣,用餐時間,我坐返正,但前面條友無,我放張枱落嚟都只係覺得啱啱好,咁嗰下我咪覺得個空間咁細,但個櫈都挨得相對黎講咁大角度,咁仲唔叫可以挨得好後咩

我係有叫到空姐叫前面坐返正,多謝關心我支持人人可以挨後,我都會挨
咪係,挨後講到大眾福利咁,照佢啲坐直撚邏輯唔去捉啲露宿者做乜鳩瞓咗佢條街
長途機點樣唔挨
的確係,如果唔係希特拉打輸咗,佢屠殺猶太人係冇問題,佢復興雅利安人種咋嘛,一啲道德問題都冇,人就應該道德相對主義嘛
咁下次開個大喇叭係你耳邊播先,同你分享我最愛嘅音樂
on9
大家一齊挨後就大家一齊舒服
點解大家都比咗錢有呢個服務要因為你一個唔想用/自我感覺良好唔阻人 而變咗用嘅人就叫無基本尊重

你會唔會去公廁唔屙屎廢事影響到人?
A350還好
屌你老味新隻A320 neo 前面就算唔挨後都非常近
樓主快D走 一定比人屌到仆街 唔好同連登仔講同理心
而家香港人都係後者
是撚但啦
挨撚咗先算
連登個個撐挨後
其實道理好簡單姐
香港政府都比食煙 係唔係知點解。
成班成日鬧火車頭 唔係禁煙區食都無犯法
影響到人 都唔關食煙個個事 怪間煙廠啦
飛機位基本設計係全挨後
唔挨係個人選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞